Baconschi: Lamentabilă ieşirea lui Cezar Preda. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi consideră "lamentabilă" ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva "noilor figuri" din partid, menţionând că nu poate decât să deplângă această "colegialitate infirmă", "un spectacol de prost gust", care dăunează partidului.

1193 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Lamentabilă ieşirea lui Cezar Preda. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului

Baconschi: Lamentabilă ieşirea lui Cezar Preda. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"PDL are nevoie de dialog intern şi cu societatea. Lamentabilă ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din PDL. Dl Preda consideră că partidul putea rămâne de-a pururi neschimbat. Un partid închis cu şapte lacăte, pe care nicio idee venită dinspre lumea exterioară, dinspre societate să nu-l poată penetra. Dl Preda sfidează astfel atât votul exprimat la recentul congres al PDL, cât şi aşteptările electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflectă. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a ştiut să evolueze, lucru care văd că îi displace profund dlui Preda", scrie Baconschi, într-o postare pe blogul personal.

El adaugă că "un mare partid popular nu se face doar cu o bună administraţie locală, ci şi cu doctrină, cu viziune naţională şi internaţională, cu dezbatere".

"Iar dezbaterea nu poate avea loc doar în BPN, fiindcă asta l-ar exclude pe însuşi dl Preda, care nu este membru al acestui for. Dezbaterea o facem între noi şi cu societatea, aşa cum s-a întâmplat vinerea trecută la lansarea cărţii Noua şcoală de gândire a dreptei", continuă Baconschi.

Prim-vicepreşedintele PDL mai spune că nimeni nu-l împiedica pe Cezar Preda să participe la evenimentul organizat de Institutul de Studii Populare, în cooperare cu Fundaţia Hanns Seidel.

"În locul unei confruntări oneste de idei, domnia sa preferă atacul bazat pe monolog resentimentar. Nu pot decât să deplâng această colegialitate infirmă. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului nostru mult mai mult decât crede dl Cezar Preda în zilele sale de indispoziţie solitară", conchide Teodor Baconschi.

Deputatul PDL Cezar Preda o acuză de ipocrizie pe Monica Macovei, într-un interviu pentru Ziarul Ring, în legătură cu criticile acesteia la adresa PDL, menţionând că vicepreşedintele formaţiunii nu are decât să-şi facă propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda şi Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici