Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic

Teodor Baconschi a declarat, marţi, că întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost "îndelungată, foarte călduroasă" şi că şeful statului nu i-a reproşat "absolut nimic".

107 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic

Baconschi: Preşedintele Băsescu nu mi-a reproşat absolut nimic (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat cum a fost întâlnirea pe care a avut-o marţi cu preşedintele Băsescu, Teodor Baconschi a răspuns: "Îndelungată, foarte călduroasă. Preşedintele m-a întâmpinat cu multă energie".

El a adăugat că a discutat cu şeful statului subiecte legate de viitorul României şi de viitorul politicii româneşti.

"Am abordat subiecte mult mai importante decât soarta mea", a mai spus Teodor Baconschi.

Întrebat dacă preşedintele Băsescu i-a reproşat ceva, Baconschi a răspuns: "Nu. Nu mi-a reproşat absolut nimic".

Teodor Baconschi a revenit, marţi la prânz, de la Consiliul Afaceri Externe, de la Bruxelles.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că, imediat după ce a revenit la Bucureşti, Baconschi a plecat la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.

După această întâlnire, Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului a semnat decretele pentru revocarea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe şi pentru numirea în acest post a lui Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a fost revocat din funcţie, luni, de către premierul Emil Boc, motivul invocat fiind afirmaţiile acestuia la adresa protestatarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici