Baconschi: Regret că nu voi fi alături de MRU în cadrul propriului partid, dar obiectivul e acelaşi

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi salută decizia fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu de a demisiona din PNL şi de a-şi lansa o platformă de centru-dreapta, menţionând că regretă faptul nu va fi alături de acesta în cadrul propriului partid, dar şi că obiectivul este acelaşi.

402 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Regret că nu voi fi alături de MRU în cadrul propriului partid, dar obiectivul e acelaşi

Teodor Baconschi (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Ieri, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi-a anunţat decizia de a demisiona din PNL şi intenţia de a lansa o platformă numită «Iniţiativa civică de centru-dreapta». Două veşti bune. Prima, de bun simţ pentru orice om care gândeşte lucid şi acţionează în spiritul dreptei autentice. A doua poate fi nucleul unui viitor partid care să consolideze, alături de PDL, o dreaptă românească modernă, reformatoare şi pro-europeană (mai ales acum, când sirenele euroasiatice revin pe piaţă)", scrie Baconschi pe blogul său.

"După ce am fost colegi la New Europe College şi la MAE, regret că nu voi fi alături de MRU şi în cadrul propriului partid", adaugă fostul ministru de Externe.

El menţionează însă că obiectivul este acelaşi, respectiv "continuarea reformelor structurale, aerisirea clasei politice, dezvoltarea solidară a unei economii performante şi regăsirea comunităţii, adică a speranţei şi respectului de sine".

"Toate acestea sunt posibile. Necesare. Urgente. Şi demne ca scop, oricâte obstacole ne-ar sta în cale", mai scrie Teodor Baconschi.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună.

Întrebat ce înseamnă această inţiativă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid".

Potrivit lui Ungureanu, această asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, "iar PDL este cea mai importantă dintre ele".

De asemenea, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că relaţia sa cu PDL "este altceva".

"În momentul de faţă, între PDL şi mine există un parteneriat, este partidul care m-a susţinut la guvernare, este un partid pe care îl cunosc şi cu lucrurile bune, care sunt foarte multe, şi cu defectele sale. E un partid care se sprijină pe foarte mulţi oameni de bună-credinţă şi pe care îi văd că transferă către mine foarte multă încredere. Ce se va întâmpla mai departe, vom vedea", a continuat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici