Baconschi s-a întâlnit cu Cioloş, pe care l-a felicitat pentru prestaţia din PE

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut, joi, o întrevedere cu Dacian Cioloş, comisar desemnat din partea României pentru portofoliul agricultură şi dezvoltare rurală, pe care l-a felicitat pentru prestaţia la audierile din Comisia pentru agricultură a Parlamentului European.

17 afișări
Imaginea articolului Baconschi s-a întâlnit cu Cioloş, pe care l-a felicitat pentru prestaţia din PE

Baconschi s-a întâlnit cu Cioloş, pe care l-a felicitat pentru prestaţia din PE (Imagine: Mediafax Foto)

Conform MAE, Teodor Baconschi şi-a exprimat, totodată, speranţa că vor fi parcurse cu succes restul etapelor din procesul de validare a viitoarei Comisii, astfel încât noul colegiu european de comisari să îşi preia mandatul cât mai curând posibil.

Discuţiile au prilejuit un schimb de opinii cu privire la funcţionarea instituţiilor UE în noul cadru creat de Tratatul de la Lisabona şi provocările de la nivelul Uniunii din perioada următoare, cu accent pe consolidarea măsurilor de ieşire din criza economică şi reforma politicilor comunitare (Politica Agricolă Comună şi politica de coeziune), informează MAE.

Ministrul Afacerilor Externe a făcut referire şi la rolul României în avansarea agendei europene, precizând că România s-a implicat de o manieră constructivă în procesul decizional european şi că este esenţial ca, de acum înainte, să îşi asume un rol mai dinamic în iniţierea de proiecte majore în cadrul UE.

Dacian Cioloş, desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a fost avizat favorabil, pe 15 ianuarie, în unanimitate, de grupurile politice din Parlamentul European. Prestaţia sa la audieri a fost lăudată atât de parlamentarii europeni, cât şi de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici