Bani pentru reducerea abandonului şcolar. Ministerul Educaţiei a publicat Ghidul beneficiarului

Ministerul Educaţiei, în colaborare cu Banca Mondială, a realizat şi publicat Ghidul beneficiarului - Schema de granturi PNRAS. Documentul îşi propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele şcolare, cât şi de către beneficiari.

139 afișări
Imaginea articolului Bani pentru reducerea abandonului şcolar. Ministerul Educaţiei a publicat Ghidul beneficiarului

Bani pentru reducerea abandonului şcolar. Ministerul Educaţiei a publicat Ghidul beneficiarului

Documentul îşi propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele şcolare, cât şi de către beneficiari, având scopul de a fi un instrument de sprijin pentru şcoli în implementarea proiectelor, informează Ministerul Educaţiei.

Ghidul include informaţii cu privire la managementul proiectelor pentru respectarea indicatorilor, asigurarea vizibilităţii, raportări, flux de activităţi, sustenabilitate, acte adiţionale etc. De asemenea, oferă informaţii şi clarificări privind aspectele financiare, juridice, derularea achiziţiilor publice şi alte elemente necesare pentru o implementare optimă.

În cadrul primei runde a Schemei de Granturi Programul Naţional Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS), au fost semnate 1.409 contracte de finanţare cu unităţile de învăţământ ale căror proiecte au fost admise.

Suma totală contractată a fost de 962,032,795.32 lei (fără TVA).

Acest prim pas din Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar va fi urmat de două noi apeluri de proiecte pentru şcolile cu risc ridicat şi mediu de abandon şcolar şi de un apel destinat şcolilor mici.

În acest mod, cel puţin 2.500 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor beneficia de sprijin în funcţie de nevoile şi de problemele specifice care conduc la abandon şi la părăsirea timpurie a şcolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici