Băniciou: Ungureanu şi Boc au fost informaţi de o judecătoare despre situaţia de la ANAF

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, joi, că foştii premieri Mihai Răvan Ungureanu şi Emil Boc au fost informaţi de către judecătoarea Norica Nolden despre situaţia de la ANAF, iar aceştia s-au încăpăţânat să îl menţină pe Sorin Blejnar în funcţie.

464 afișări
Imaginea articolului Băniciou: Ungureanu şi Boc au fost informaţi de o judecătoare despre situaţia de la ANAF

Nicolae Băniciou (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Vreau să vă spun, ştiţi şi dumneavostră, vă reamintiţi, că în ciuda a ce a dezvăluit presa, în ciuda faptului că Guvernele erau informate şi vă readuc aminte de judecătoarea Norica Nolden, care a informat chiar şi Cabinetul primului-ministru Ungureanu şi înţeleg că şi domnul Boc a avut aceleaşi informaţii şi, evident, şi preşedintele Traian Băsescu despre tot ceea ce se întâmplă la ANAF, s-au încăpăţânat să-l ţină în continuare şeful instituţiei (pe Sorin Blejnar, n.r.)", a spus Bănicioiu.

El s-a întrebat cine l-a ţinut pe Blejnar în funcţie.

"Daţi-mi voie să pun o întrebare: cine a luat decizia de a-l ţine în funcţie pe domnul Blejnar atâta vreme, cine a dispus şi cine a oferit această protecţie politică pentru domnia sa în condiţiile în care existau informaţii şi, repet, nu numai din presă, ci chiar de la un judecător care a procedat ca atare şi a informat şefii ierarhici ai domnului Blejnar?”, a spus Bănicioiu.

Judecătoarea Nicoleta Nolden, prezentată în referatul DNA ca având, când era consilier la Guvern, un interviu cu fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă pentru o eventuale preluare de către acesta a ANAF, a propus premierului Ungureanu, în aprilie, schimbarea conducerii ANAF, inclusiv a lui Comăniţă.

Schimbarea a fost propusă premierului de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu, într-un raport obţinut privind managementul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) elaborat în luna aprilie, document pe care şeful Guvernului şi-a fundamentat decizia de demitere a lui Sorin Blejnar de la conducerea instituţiei. Blejnar a fost revocat din funcţie la mijlocul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici