Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavariei, a fost decorată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat-o, vineri, la Munchen, pe Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavariei, cu Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Comandor, afirmând că aceasta reprezintă o ”sursă de inspiraţie pentru tinerele generaţii de politicieni şi nu numai”.

245 afișări
Imaginea articolului Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavariei, a fost decorată de Klaus Iohannis

Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavariei, a fost decorată de Klaus Iohannis

”Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu din nou în inima Bavariei, alături de dumneavoastră, pentru un moment foarte special. Astăzi am plăcutul prilej de a onora activitatea desfăşurată de doamna Barbara Stamm, Preşedinte al Parlamentului landului Bavaria. Distinsă doamnă Barbara Stamm, ataşamentului dumneavoastră faţă de România îi stau mărturie cele peste 100 de vizite pe care le-aţi efectuat în ţara noastră şi numeroasele acţiuni şi proiecte umanitare promovate în toate colţurile României, în special în judeţele Bihor, Botoşani, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Timiş şi Tulcea. Toate aceste proiecte au avut ca beneficiari mai ales copii, femei şi tineri aflaţi în nevoie de asistenţă. Chiar dumneavoastră personal aţi declarat, în anul 2000, că «v-aţi pierdut inima în România». În 1990, când aţi venit pentru prima oară în contact cu realităţile sociale deloc îmbucurătoare din România, aţi ales să nu fiţi indiferentă”, a spus Klaus Iohannis în timpul ceremoniei de decorare.

El a mai spus că Barbara Stamm s-a implicat tot mai activ, atât prin dialogul foarte constructiv pe care l-a avut constant la toate nivelurile politice şi ale administraţiei centrale şi locale, precum şi prin proiectele derulate de Asociaţia «Bayerische Kinderhilfe Rumänien e.V», fondată la iniţiativa ei în 1991.

”V-aţi distins ca un partener pe termen lung al României din poziţia de Împuternicit al Guvernului bavarez pentru relaţia cu ţara noastră, ca şi în calitate de Preşedinte al Fundaţiei România-Bavaria pentru Asistenţă Socială. Meritele deosebite obţinute în această activitate asiduă v-au fost recunoscute de autorităţile române încă din anul 2000, când vi s-a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Ofiţer. Doamna Barbara Stamm deţine o solidă carieră politică, clădită cu eforturi proprii şi susţinute în cei aproape 50 de ani de când a decis să se implice în viaţa politică, devenind membră a Uniunii Creştin Sociale în 1969. Fiind unul dintre cei mai populari politicieni bavarezi, doamna Stamm şi-a pus amprenta hotărâtor asupra politicii de la nivelul landului, fiind supranumită «mama Landtag-ului bavarez». Ceremonia este cu atât mai relevantă cu cât se desfăşoară în contextul unei triple aniversări: Centenarul României moderne, Centenarul republicii bavareze şi Bicentenarul statului constituţional bavarez, de la adoptarea Constituţiei bavareze în 1818, ceea ce îmi oferă prilejul să amintesc că doamna Barbara Stamm este prima femeie Preşedinte din istoria de 200 de ani a Parlamentului Bavariei. Activitatea politică impresionantă a doamnei Stamm s-a împletit constant şi armonios cu cea socială, înfăptuind însăşi esenţa activităţii politice, aceea de a fi în slujba cetăţeanului şi mai ales alături de cei vulnerabili”, a adăugat şeful statului.

El a mai spus că preşedintele Parlamentului Bavariei este o sursă de inspiraţie pentru tinerele generaţii de politicieni şi nu numai.

”Dăruirea cu care s-a dedicat acţiunilor sociale în Germania şi peste hotare, perseverenţa, alături de consecvenţa cu care a respectat şi promovat principiile şi valorile creştin-sociale în acţiunile întreprinse în numeroasele calităţi oficiale deţinute, o califică fără îndoială drept sursă de inspiraţie pentru tinerele generaţii de politicieni şi nu numai. În semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru prietenia constantă arătată României şi pentru contribuţia deosebită avută la dezvoltarea relaţiilor româno-germane, pe multiple planuri, permiteţi-mi să vă confer Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Comandor, precum şi să vă urez mult succes în tot ceea ce veţi întreprinde în continuare”, a conchis Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici