Barbu: Nu ştiu dacă este timp miercuri seară pentru a trage o concluzie privind remanierea

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că nu ştie dacă la întâlnirea de miercuri seară a grupurilor parlamentare PDL cu premierul există timpul necesar pentru a trage o concluzie privind remanierea guvernamentală, arătând că "mai este şi mâine o zi".

24 afișări
Imaginea articolului Barbu: Nu ştiu dacă este timp miercuri seară pentru a trage o concluzie privind remanierea

Barbu: Nu ştiu dacă este timp miercuri seară pentru a trage o concluzie privind remanierea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă este timp. S-ar putea să fie, în cazul acesta, o şedinţă foarte lungă. Vom vedea în funcţie de câte înscrieri la cuvânt vor fi şi vom vedea dacă concluziile vor fi trase în seara aceasta. Dar, mai este şi mâine o zi", a afirmat Sulfina Barbu, la întrebarea dacă se va afla în această seară cine pleacă din Guvern.

Barbu a arătat că şedinţa grupurilor parlamentare ale partidului cu premierul, programată să înceapă miercuri la ora 19.00, va decurge din punct de vedere procedural astfel: premierul va prezenta raportul privind activitatea miniştrilor, iar, apoi, parlamentarii vor fi întrebaţi şi vor avea dreptul să-şi spună punctul de vedere referitor la acest raport.

"Ca procedură, vor fi întrebaţi parlamentarii şi vor avea dreptul să-şi spună fiecare punctul de vedere referitor la raportul pe care primul-ministru şi preşedintele partidului îl va prezenta în faţa grupului", a explicat Sulfina Barbu.

Deputatul PDL Cezar Preda a spus că nu crede că întâlnirea de miercuri seară va avea vreun "deznodământ".

"Nu mă aştept la vreun deznodământ", a spus Preda, întrebat ce consideră că se va întâmpla la întâlnirea grupurilor parlamentare ale PDL cu premierul.

Potrivit unor surse din partid, este posibil ca după întâlnirea de miercuri seară a deputaţilor şi senatorilor PDL cu premierul să nu se anunţe niciun nume de ministru remaniat, iar în ziua de joi să fie convocat Colegiul Director al partidului pentru a se decide în legătură cu acest subiect.

Sursele citate au menţionat ca posibilă remanierea ministrului Agriculturii Mihail Dumitru, probabilă fiind şi înlocuirea lui Mihai Şeitan de la Ministerul Muncii. Ministrul Transporturilor Radu Berceanu ar putea fi remaniat doar pentru imaginea partidului, pentru a da satisfacţie presei, au precizat sursele citate, arătând că mulţi dintre parlamentarii democrat-liberali ar dori schimbarea ministrului Finanţelor Sebastian Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici