Barna, despre faza în care se află acum coaliţia: Reconstruim încrederea

Dan Barna spune că în acest moment coaliţia stă pe baze mai solide decât cele cu care a pornit în decembrie şi este reconstruită încrederea: „dacă am fi plecat, probabil am fi fost imaturi, pentru că tensiunea era despre funcţionarea noastră ca echipă şi mai puţin despre România”.

135 afișări
Imaginea articolului Barna, despre faza în care se află acum coaliţia: Reconstruim încrederea

Dan Barna

Dan Barna a fost întrebat, vineri seară, la Digi24, dacă s-a reglat ceea ce era de reglat şi a răspuns: „Eu zic că da. În momentul de faţă coaliţia stă pe baze cert mai solide decât cele cu care am plecat în decembrie şi asta e şi încurajator şi emoţional mai echilibrat pentru toţi partenerii din coaliţie”.

În ce priveşte eventualele reproşuri că l-ar fi abandonat pe Vlad Voiculescu, Barna spune că „nu este o chestiune de abandonat Vlad Voiculescu”: „Vlad rămâne în continuare unul dintre colegii şi unul dintre personajele politice ale USR PLUS şi nu va dispărea, nu se va volatiliza. A fost retras de la Ministerul Sănătăţii, (...) mergem mai departe, Sănătatea e pe mâine în momentul acesta”.

În opinia lui Barna, întrebat dacă s-au vindecat rănile după cuvintele grele aruncate în ultimele zile, coaliţia funcţionează pe încredere şi pe reguli.

În această săptămână am detaliat regulile şi reconstruim încrederea, ca să fiu foarte onest unde suntem la momentul acesta. A fost zdruncinată la începutul săptămânii prin luarea unei decizii pe care noi am înţeles că ar fi trebuit să fie diferită decât s-a întâmplat. Am discutat, am dat dovadă de maturitate. Dacă am fi plecat atunci probabil am fi fost imaturi pentru că această tensiune era despre funcţionarea noastră ca echipă şi mai puţin despre România”, afirmă vicepremierul.

Jurnalistul Digi24 a dezvăluit că a fost înregistrată o emisiune cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, în care acesta a fost întrebat „care au fost adulţii din încăpere”, adică cei care au ţinut coaliţia împreună, iar Ghinea a răspuns scurt: Dan Barna şi Klaus Iohannis.

Mă bucură această apreciere a colegului meu. Este într-adevărul rolul pe care înţeleg să îl am în această coaliţie şi din poziţia de vicepremier în Guvern şi din poziţia de co-preşedinte al unuia dintre partidele din coaliţie. Cât timp există o cale, eu încerc să găsesc forţa şi înţelepciunea să o găsesc şi să mergem pe acea cale ca şi coaliţie”, a replicat Barna.

Întrebat, mai departe, dacă întâlnirea pe care a avut-o cu Klaus Iohannis a fost parte a rezultatului final, Barna a răspuns: „fără îndoială. Şi preşedintele avea aceeaşi poziţie pe care am avut-o eu, că e important să găsim resorturile şi soluţiile să menţinem coaliţia funcţională, să mergem mai departe pentru că România nu are altă opţiune decât să aibă o campanie de vaccinare de succes”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici