Barna: Opriţi dărâmarea învăţământului românesc! Sistemul educaţional are nevoie de o schimbare

Dan Barna a reacţionat după demiterea Ecaterinei Andronescu de la ministerul Educaţiei. Liderul USR a afirmat că sistemul educaţional din România are nevoie de o schimbare totală de paradigmă şi de un proiect strategic care să pornească de la vârf.

137 afișări
Imaginea articolului Barna: Opriţi dărâmarea învăţământului românesc! Sistemul educaţional are nevoie de o schimbare

Barna: Opriţi dărâmarea învăţământului românesc! Sistemul educaţional are nevoie de o schimbare

„Opriţi dărâmarea învăţământului românesc (...) Sistemul educaţional din România are nevoie de o schimbare totală de paradigmă şi viziune şi de un proiect strategic care să pornească de la vârf. Inspectorii şcolari sau directorii numiţi politic trebuie să rămână doar o amintire a României lui Dragnea şi Andronescu. Programa şcolară trebuie schimbată din temelii, iar sistemul învechit de predare, rămas captiv într-o lume de tranziţie post-comunistă, trebuie să facă loc unor modele occidentale de succes. Nu ne mai putem permite ca elevii să depindă de manuale unice scoase de o editură controlată de partidul aflat la putere şi scrise de persoane prinse în jocul corupţiei politice”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Liderul USR afirmă că Viorica Dăncilă l-a propus pentru interimat la ministerul educaţiei pe Daniel Breaz, un om care a ieşit în evidenţă doar prin greşelile gramaticale făcute în ieşirile publice.

„A plecat de la Ministerul Educaţiei, pentru a câta oară, Ecaterina Andronescu. Interimar va fi Daniel Breaz, un om care a ieşit în evidenţă doar prin discursurile cu greşeli gramaticale grave în toate ieşirile publice. E deja metoda obişnuită prin care PSD distruge statul român, fărâmiţă cu fărâmiţă, printr-un model de promovare a cadrelor care aduce aminte de alte vremuri. Fiecare ministru al Educaţiei adus de PSD a promis că va profesionaliza educaţia din România, însă nu a făcut decât să adâncească şi mai mult caracatiţa prin care politicul controlează şcolile şi inspectoratele. Ca în nepermis de multe alte domenii, şi în educaţie PSD a creat un sistem prin care doar oamenii fideli sau cât mai puţin incomozi ajung în funcţii înalte, nicidecum pe bază de competenţă şi integritate”, a adăugat Barna.

El a adăugat că statul român are nevoie de o reformă a sistemului educaţional.

„Românii demonstrează peste tot în lume ce potenţial avem, însă e nevoie ca elevii şi studenţii să treacă prin şcoli din străinătate sau să se bazeze aproape exclusiv pe studiu individual pentru a arăta ce pot cu adevărat. O societate în deplină cunoştinţă de cauză nu va mai permite niciodată perpetuarea imposturii şi corupţiei în regim organizat care să ducă la un faliment al siguranţei publice precum cel la care asistăm în aceste zile. Avem nevoie de o altă viziune. Avem nevoie de o reformă a sistemului educaţional bazată pe o cu totul altă paradigmă. Românii merită un sistem educaţional care să aibă grijă de generaţiile viitoare”, a mai scris liderul USR.

Reacţia vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu de la ministerul Educaţiei, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce în maşini cu străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici