Barna, reacţie faţă de controversa privind dosarul de la DNA Alba, deschis în 2015, pentru consultanţa dată de fosta sa firmă: Se încearcă rostogolirea temei

Dan Barna a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la dosarul mai vechi trimis de la DNA central la Alba-Iulia, că în cazul în care va fi invitat va transmite toate clarificările. Liderul USR a mai spus că tema dosarelor se rostogoleşte în spaţiul public pentru ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul II.

1974 afișări
Imaginea articolului Barna, reacţie faţă de controversa privind dosarul de la DNA Alba, deschis în 2015, pentru consultanţa dată de fosta sa firmă: Se încearcă rostogolirea temei

Barna, de dosarul de la DNA Alba: Se încearcă rostogolirea temei ca s-o avem pe Dăncilă în turul II

„E acelaşi mesaj pe care l-am dat de la începutul acestor verificări. Este dreptul instituţiilor, chiar eu am cerut ca toate instituţiile, inclusiv DNA să verifice toate informaţiile care au apărut în spaţiul public, pentru că neavând nimic de ascuns vreau ca lucrurile să fie clarificate cât mai repede”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Barna, întreba cum vede dosarul mai vechi care vizează afacerile sale, trimis de la DNA central la DNA Alba-Iulia.

Chestionat dacă ar putea exista o clasare a acestei cauze, prezidenţiabilul USR-PLUS a spus că nu există nicio faptă penală în activitatea proiectelor pe care le-a derulat.

„Nu există nicio faptă penală în activitatea acelor proiecte. Lucrurile au fost făcute conform procedurilor, conform ghidurilor de la acel moment. Că tot sistemul, ghidul în sine, modalitatea în care a fost gândită nu au fost neapărat cele mai funcţionale, asta e o problemă a Ministerului pe care o semnalasem de altfel în cele 20 de petiţii pe care le-am transmis. Dincolo de asta, orice verificări punctuale trebuie să fie făcute, e bine să fie făcute. Nu am nimic de ascuns, nu este nicio problemă”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Dan Barna.

Întrebat de MEDIAFAX dacă a fost anunţat asupra trimiterii dosarului înapoi la Alba Iulia, dacă a fost invitat la o audiere sau DNA i-a cerut informaţii, Dan Barna a precizat că nu avea cunoştinţă despre aceste lucruri.

„Nu, chiar nu ştiusem că a existat acel prim dosar. Au fost nişte verificări. Nu s-au confirmat fapte. Presupun că la fel va fi şi acum. Dar, din nou, nu am nimic de ascuns. Dacă voi fi invitat, voi transmite toate clarificările fără niciun fel de problemă”, a completat liderul USR.

El a adăugat că nu ştia despre dosarul de la DNA Alba-Iulia, precizând că se rostogoleşte această temă în spaţiul public ca să „o avem din nou pe doamna Dăncilă în turul II” al prezidenţialelor.

„Nu. Nu ştiam. Aflu acum. Era foarte previzibil că se va încerca mereu rostogolirea acestei teme în disperarea că poate cetăţenii mai sunt încă o dată speriaţi şi prostiţi şi o avem din nou pe doamna Dăncilă în turul II, ce ar însemna de fapt un eşec al întregii lupte de trei ani şi jumătate împotriva acestei guvernări şi împotriva acestui fel de a face politică în România”, a conchis Barna.

În spaţiul public au apărut informaţii că DNA a investigat în 2015 un proiect derulat în Alba, la care fosta firmă a lui Dan Barna a asigurat consultanţă, cauza respectivă fiind însă clasată ulterior. Jurnalista Sorina Matei a publicat o adresă semnată de actualul şef DNA, Călin Nistor, în care plângerea formulată de denunţătorul din acest dosar împotriva clasării este retrimisă la DNA Alba Iulia, structură care ar fi confirmat de două ori clasarea în mod succesiv în dosarul lui Barna.

Agenţia de presă MEDIAFAX a formulat adrese oficiale către DNA pentru informaţii referitoare la aceste cauze, procurorii necomunicând însă, până la momentul transmiterii ştirii, oficial, acuzaţiile din dosare.

Dan Barna este vizat şi într-un dosar nou, deschis in rem de DNA, după dezvăluirile "Rise Project", care a publicat un articol în care-l acuză pe liderul USR că este „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”. Procurorii anticorupţie au precizat, într-un răspuns remis MEDIAFAX, că Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar penal.

Taguri:
barna,
dna,
dosar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici