Video Băsescu a avut un schimb de replici cu Sarkozy la Summit-ul NATO - VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a avut vineri după-amiază la summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp după momentul fotografiei de grup a şefilor de stat şi de guvern prezenţi, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy.

479 afișări

Momentul a fost suprins de la distanţă de camerele TV, astfel încât dialogul celor doi preşedinţi nu se aude, însă în imagini se vede că cei doi gesticulează în timpul discuţiei.

Şeful statului român l-a oprit pe Sarkozy, după fotografia de familie a liderilor prezenţi la summitul NATO, iar cei doi au schimbat câteva replici, după care preşedintele francez l-a salutat scurt pe omologul român şi s-a îndepărtat.

Traian Băsescu s-a îndreptat apoi spre premierul italian, Silvio Berlusconi, care vorbea cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

Băsescu şi Berlusconi au avut o discuţie însoţită de asemenea, de gesturi, oficialul italian făcând în câteva rânduri semne cu degetul la cap .

Preşedintele Băsescu are programată o declaraţie de presă în jurul orei 17.45, ora României.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, la secţiunea de lucru a Consiliului NATO, iar, în cursul serii, la un dineu de lucru oferit de secretarul general al NATO.

Traian Băsescu participă, sâmbătă, la sesiunea de lucru cu tema "Afganistan", apoi la o sesiune de lucru a Consiliului NATO - Rusia la nivel de şef de stat şi de guvern.

Şeful statului român va avea, în marja reuniunii NATO, o serie de întâlniri bilaterale.

Relaţiile dintre România şi Franţa sunt marcate, în actualul context, de subiecte precum expulzările romilor şi poziţiile autorităţilor de la Paris referitoare la eventuala amânare a aderării ţării noastre la spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici