Băsescu a promulgat legea de punere în aplicare a Codului de procedură civilă

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea legii pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă.

983 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea de punere în aplicare a Codului de procedură civilă

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Administraţia Prezidenţială a informat că şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru punerea în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 8 mai, în calitate de for decizional, cu 240 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul legii de aplicare a Codului de procedură civilă.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a susţinut, în plen, adoptarea acestei legi, arătând că face parte "dintr-un demers de continuitate".

Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie şi reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor continua, a declarat, în 9 mai, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, la o întâlnire cu ambasadorul al Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin.

Ministrul Justiţiei a spus că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare de la 1 septembrie, după ce deputaţii au votat legea de aplicare a acestuia.

Prezent în 17 mai la şedinţa plenului CSM, ministrul Justiţiei a declarat că fostul Guvern nu a prevăzut în buget finanţare pentru intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, contrar declaraţiilor făcute atât public cât şi cu ocazia dezbaterilor parlamentare.

"Nu sunt bani prevăzuţi în buget pentru intrarea în vigoare. E necesară o rectificare bugetară pentru asigurarea finanţării intrării în vigoare a Codului de procedură civilă. Vom face eforturi să o asigurăm. Cu atât mai mult apreciez că a fost corectă trimiterea la 1 septembrie 2012 a intrării în vigoare a codului prin programul de guvernare votat în Parlament", a spus Cărlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici