Băsescu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare, informează Administraţia prezidenţială.

172 afișări
Imaginea articolului Băsescu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Băsescu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Lege prevede abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în cinci domenii care nu fac obiectul legilor organice, şi anume finanţe, transporturi, comunicaţii, educaţie-cercetare, sănătate.

Comisia juridică a introdus mai multe amendamente potrivit cărora Guvernul poate emite ordonanţe şi privind măsuri de ridicare a autovechiculelor staţionate neregulamentar, constituirea infrastructurii de comunicaţii electronice a statului român, modificarea legii privind plantele medicinale şi aromatice şi produselor stupului, modificarea legii ANL, a ordonanţei privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente. Comisia juridică a decis şi introducerea posibilităţii Guvernului de a emite ordonanţe şi în privinţa modificării legii privind performanţa energetică a clădirilor, a ordonanţei privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a instituţiilor publice de cultură finanţate din venituri extrabugetare.

Comisia juridică a eliminat prevederea din proiectul Guvernului potrivit căreia Executivul putea să emită ordonanţe în vacanţa parlamentară privind măsuri pentru combaterea operaţiunilor cu unele produse susceptibile de a avea efecte psihoafective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici