Băsescu a semnat acreditarea Manuelei Vulpe în postul de ambasador în Argentina

Diplomatul Manuela Vulpe, al cărei nume a fost implicat, în 2007, într-un scandal sexual alături de cel al actualului ministru de Externe, Teodor Baconschi, a fost acreditată ca ambasador în Argentina, prin decret semnat, marţi, de către preşedintele Traian Băsescu.

738 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat acreditarea Manuelei Vulpe în postul de ambasador în Argentina

Băsescu a semnat acreditarea Manuelei Vulpe în postul de ambasador în Argentina (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vulpe a primit aviz pozitiv, în iunie, din partea Comisiilor de politică externă, cu 25 de voturi "pentru" şi trei împotrivă.

Preşedintele Băsescu a semnat, marţi, decretul de acreditare a Manuelei Vulpe în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Argentina.

De asemenea, şeful statului a semnat, marţi, decretele pentru acreditarea Roxanei Daniela Iftimie ca ambasador în Luxemburg şi pentru acreditarea lui Daniel Banu în calitatea de ambasador în Serbia.

Numele fostei ambasadoare a României în Mexic Manuela Vulpe a fost implicat într-un scandal, în iulie 2007, după ce presa din România a primit o serie de e-mail-uri trimise şi primite de aceasta, o parte din corespondenţa electronică fiind cu Teodor Baconschi şi conţinând şi referiri la o posibilă relaţie intimă.

În 31 august 2007, purtătorul de cuvânt de la acea vreme al MAE, Ilie Bănică, declara că procedura de rechemare a ambasadoarei României în Mexic, Manuela Vulpe, a fost declanşată, ultimul demers necesar pentru finalizarea procedurii fiind semnarea cererii de rechemare de către preşedintele Traian Băsescu.

Ea a rămas în post până în primăvara anului 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici