Băsescu a semnat încetarea raporturilor de serviciu cu MIRA ale chestorului Dinculescu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de încetare a raporturilor de serviciu cu Ministerul de Interne ale chestorului de poliţie Nicolae Dinulescu, fost şef al comisiei de verificare a vânzărilor de locuinţe efectuate de la data intrării în vigoare a Legii 562/2004 de către minister.

4 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat încetarea raporturilor de serviciu cu MIRA ale chestorului Dinculescu

Băsescu a semnat încetarea raporturilor de serviciu cu MIRA ale chestorului Dinculescu

Preşedinţia informează că şeful statului a semnat, miercuri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Nicolae Dinculescu cu Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie comisarului şef de poliţie Vasile Vartic din acelaşi minister, la încetarea raporturilor de serviciu ale acestuia cu instituţia.

Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a dispus, la începutul lunii martie, constituirea unei comisi de verificare a tuturor vânzărilor de locuinţe efectuate de MAI, începând cu data intrării în vigoare a Legii numărul 562/2004, actul normativ prin care se acordă angajaţilor ministerului dreptul de a-şi cumpăra locuinţele de serviciu.

Potrivit MAI, comisia era condusă de secretarul general adjunct al MAI, chestorul Nicolae Dinculescu, iar din componenţa acesteia ''nu face parte nicio persoană care să fi beneficiat de dreptul de a îşi achiziţiona locuinţa de serviciu sau care să fi fost implicată în analiza şi aprobarea solicitărilor de cumpărare''.

Cercetările cu acelaşi obiect începute anterior de Corpul de Control al ministrului au fost sistate odată cu constituirea acestei comisii.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a vândut, în perioada 2004-2007, către angajaţii titulari ai unor contracte de închiriere un număr total de 1.603 locuinţe de serviciu.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici