Băsescu a semnat numirea lui Comănescu la şefia MAE

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire la conducerea Ministerului de Externe a lui Lazăr Comănescu, informează Administraţia Prezidenţială.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu a semnat numirea lui Comănescu la şefia MAE

Băsescu a semnat numirea lui Comănescu la şefia MAE (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind numirea în funcţia de membru al Guvernului a domnului Lazăr Comănescu, ca ministru al Afacerilor Externe, urmare a demisiei din această funcţie a domnului Adrian Cioroianu. Decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Preşedinţia nu face precizări despre momentul în care va avea loc ceremonia de învestitură.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis, luni, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu, fost ambasador al României la UE, la conducerea MAE, post rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Cioroianu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a declarat, luni, că premierul a avut o convorbire telefonică cu preşedintele, în cursul după-amiezii de luni, pe tema nominalizării noului ministru de Externe, înainte de a trimite la Cotroceni propunerea ca Lazăr Comănescu să ocupe această funcţie.

Fostul ambasador la UE devine, astfel, al treilea ministru de Externe din actuala legislatură, predecesorii săi fiind Mihai Răzvan Ungureanu şi Adrian Cioroianu. În prezent, Comănescu se află la Bruxelles şi va veni în ţară în următoarele zile.

Purtătorul de cuvânt al Reprezentanţei Permanente a României la UE, Doris Mircea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Lazăr Comănescu se simte deosebit de onorat pentru nominalizarea sa la MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici