Băsescu a stat aproape 15 minute la "marea îmbrăţişare" de la Alba Iulia

Preşedintele Traian Băsescu a stat alături de doi elevi ai Colegiului "Horea, Cloşca şi Crişan" aproape 15 minute, la "marea îmbrăţişare", judecătorul Guiness Book declarând că din primele date reiese că recordul a fost doborât.

475 afișări
Imaginea articolului Băsescu a stat aproape 15 minute la "marea îmbrăţişare" de la Alba Iulia

Băsescu a stat aproape 15 minute la "marea îmbrăţişare" de la Alba Iulia

Traian Băsescu a stat aproape 15 minute alături de doi elevi de la Colegiul "Horea Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia, unul din cele mai vechi colegii cu predare în limba română din Transilvania.

Judecătorul Guiness Book, Paul Genny, care a parcurs, pe bicicletă, distanţa de aproape patru kilometri a lanţului uman, a declarat că din primele date reiese că recordul a fost doborât, însă "marea îmbrăţişare" urmează să fie validată oficial abia după ce vor fi verificate toate listele cu participanţii.

La finalul "marii îmbrăţişări", preşedintele TRaian Băsescu a fost asaltat de tinerii aflaţi în jurul său care i-au cerut autografe pe tricourile realizate special pentru acest eveniment, cu însemnele municipiului Alba Iulia.

Preşedintele s-a declarat bucuros că a putut să participe la un astfel de moment.

"Probabil gestul va căpăta şi valenţe simbolistice, nu numai pentru locuitorii din Alba Iulia, ci şi pentru întreaga ţară, pentru că sunt câteva mii de români care practic îşi îmbrăţişează istoria", a spus Traian Băsescu.

Alături de acesta, la îmbrăţişare au participat numeroase personalităţi ale vieţii publice locale şi naţionale, printre care vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea şi parlamentari.

L aora transmiterii ştirii, preşedintele Traian Băsescu vizita Cetatea Alba Iulia.

Preşedintele Traian Băsescu a îmbrăcat un tricou în culorile municipiului Alba Iulia, pe care l-a primit cadou de la primarul municipiului, Mircea Hava, şi a urcat pe jos către Poarta III a cetăţii, unde s-a prins în lanţul uman.

Zeci de tineri s-au fotografiat sau au dat mâna cu şeful statului, care a primit onorul din partea Gărzii Cetăţii şi a asistat apoi la un mic ceremonial militar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că se află la prima acţiune de acest fel, respectiv la o tentativă de a doborî un record, spunând că a acceptat invitaţia deoarece i s-a părut un gest simbolic de importanţă deosebită.

Preşedintele Traian Băsescu a fost însoţit pe drumul către Poarta III-a a Cetăţii de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, şi de IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia.

Şeful statului a ajuns la Alba Iulia după ora 15.00 şi a fost aşteptat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, alături de care a plecat la sediul Primăriei.

Autorităţile din Alba Iulia vor să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare "îmbrăţişare de oameni" care ar urma să cuprindă cetatea istorică din municipiu şi să se întindă pe o distanţă de peste patru kilometri.

Îmbrăţişarea umană a fost realizată în debutul Zilelor Oraşului din acest an şi la ea au participat mii de oameni. Autorităţile locale au luat legătura cu reprezentanţii Guiness Book şi au plătit taxele necesare pentru omologarea recordului în valoare de circa 2.500 de lire sterline.

"Vrem să facem o acţiune simbolică pentru Alba Iulia. Ne dorim să realizăm o îmbrăţişare simbolică prin care să mediatizăm cetatea din Alba Iulia, practic să facem reclamă acestui obiectiv. E un eveniment plin de simbol: albaiulienii se îmbrăţişează şi în braţele lor va fi cetatea", explica Mircea Hava.

Potrivit acestuia, pentru doborârea recordului este nevoie de circa şapte mii de oameni, deoarece în Cartea Recordurilor este înscrisă o îmbrăţişare a peste şase mii de oameni realizată în 2005 în Mexic.

Mircea Hava a adăugat că autorităţile nu sunt interesate de doborârea recordului în sine, ci de realizarea unui gest simbolic prin care cetatea istorică din municipiu să fie mediatizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici