Băsescu: Academia Navală construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la finalul întâlnirii cu foştii colegi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, că această şcoală "construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului", adăugând: "devii de neschimbat când ajungi politician".

524 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Academia Navală construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

"Aici e o şcoală care construieşte bărbaţi chiar şi dintre studenţii care sunt femei, construieşte oameni care sunt educaţi în mentalitatea învingătorului. El ştie că trebuie să ajungă la portul de destinaţie indiferent de ce i se întâmplă pe mare: ciclonul, incendiul la bord sau avariile la compartimentul maşini. E un anume tip de educaţie care pare ciudat celor care nu au făcut meseria asta. În acelaşi timp, ceea ce îţi inspiră Academia pe urmă consolidezi în anii în care te afli pe mare şi devii de neschimbat când ajungi politician", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu s-a declarat extrem de emoţionat de întâlnirea pe care a avut-o cu profesorii şi cu foştii colegi de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân".

"Este extrem de emoţionantă întâlnirea cu dascălii, cu colegii. În primul rând, poţi vedea la o astfel de întâlnire câteva zeci de oameni realizaţi. Fiecare a făcut deja ceva în viaţă. Pe urmă, plăcerea de a fi împreună este un lucru pe care eu l-am generat în fiecare an, dar parcă la 35 de ani este ceva în plus", a afirmat Băsescu.

El şi-a amintit şi de o întâmplare din perioada în care era student şi se afla în marş de instrucţie: "Probabil marşul cu Bricul din anul II este emblematic din amintirile din studenţie. Atunci am fost în Mediterana şi când trebuia să intrăm în Cipru, la Limassol, a început conflictul turco-cipriot şi s-a renunţat la intrarea în Limassol, dar am stat pe mare timpul care era alocat escalei la Limassol şi era un comandant al divizionului Vele, se numea Moisiuc, cred că a făcut cea mai dură şcoală de marinărie cu noi, începând de la ora 11.00 seara şi până la 4.00-5.00 dimineaţa aproape din două în două ore ne urca sus în arboradă la 44 de metri şi ne cobora pe partea cealaltă".

El a menţionat că la întâlnirea prilejuită de 35 de ani de la absolvirea academiei a venit şi un coleg stabilit în America şi pe care nu l-a mai văzut de la terminarea facultăţii. De asemenea, foştii elevi şi-au amintit şi de profesorii care nu mai sunt în viaţă, dar şi de colegii care au decedat.

"A fost Iordache, un coleg care a venit din Statele Unite acum, de 35 de ani, nu ne-am întâlnit. Au fost zece profesori din dascălii noştri, ne-am adus aminte cu regret şi de cei care între timp nu mai sunt, dar şi de cei 28 de colegi ai noştri care nu mai sunt", a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că sâmbătă seară se va reîntâlni cu colegii la vila de protocol de la Neptun pentru a sărbători aşa cum a făcut în fiecare vară de când a devenit preşedinte.

De asemenea, el a precizat că duminică se va întâlni cu rudele de la Murfatlar.

Înainte de a urca în elicopter, Băsescu a făcut mai multe fotografii cu o femeie şi cu copiii acesteia, luându-l în braţe pe pe cel mai mic.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă, la ora 10.00, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde s-a întâlnit cu foştii colegi pentru a sărbători 35 de ani de la absolvirea acestei unităţi de învăţământ.

El a venit cu un elicopter şi a fost întâmpinat de Fanfara Militară care a intonat imnul de stat. Preşedintele a intrat apoi în sediul Academiei Navale.

Traian Băsescu a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială, în anul 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici