Băsescu: Afirmaţia lui Nica privind contractarea de autobuze a fost o minciună

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, că afirmaţia lui Dan Nica referitoare la contractarea de autobuze pentru datele prezidenţialelor a fost o minciună, el precizând că a verificat situaţia şi menţionând că dacă social-democratul a fost indus în eroare de un subordonat, ar fi trebuit să recunoască.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Afirmaţia lui Nica privind contractarea de autobuze a fost o minciună

Băsescu: Afirmaţia lui Nica privind contractarea de autobuze a fost o minciună (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Pentru că în aceste zile miza, apreciată de mulţi, dar şi de PSD, a Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost legată declarativ de fraudarea alegerilor, trebuie să vă spun şi convingerea, dar şi ceea ce eu ştiu: nu este posibilă fraudarea alegerilor de către Ministerul de Interne. Este o acţiune sau o abordare menită să discrediteze o instituţie care niciodată nu a influenţat alegerile într-o direcţie sau alta şi nu numai pentru că nu poate, dar şi pentru că oamenii acestui minister, în mod cert, nu se pretau şi nu s-au pretat vreodată la astfel de acţiuni în toată istoria postdecembristă", a spus Băsescu.

El a spus că respinge "categoric orice afirmaţie sau speculaţie că o instituţie a statului român este implicată sau poate fi implicată în fraudarea alegerilor" şi că niciodată până acum nu s-a pus problema fraudării alegerilor în România de către instituţii ale statului.

"Vă pot spune cu privire la afirmaţia domnului ministru Nica, legată de angajarea autobuzelor, că a fost în mod categoric o minciună şi eu am cerut verificarea contractării autocarelor pentru data de 22 noiembrie şi 6 decembrie de către partide sau firme apropiate partidelor sau persoane fizice apropiate partidelor şi nu a fost găsit nici măcar un caz, cel puţin până în momentul de faţă şi vă asigur că au fost verificate cam toate unităţile de transport. Sigur, sunt companii care efectuează transporturi regulate, dar nu există niciun caz de suspiciune că mijloace de transport au fost angajate în vederea mişcării alegătorilor de la o secţie de votare la alta. Acest lucru agravează abordarea nesinceră şi lipsită de responsabilitate a ministrului Nica. Eu nu exclud posibilitatea ca dânsul, dacă a fost cumva de bună-credinţă, să fi fost păcălit de vreun subordonat extrem de zelos, dar avea obligaţia să recunoască imediat, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat", a spus Băsescu.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de revocare a ministrului de Interne, Dan Nica, reproşându-i acestuia carenţele sistemului de ordine publică şi, la modul concret, o declaraţie făcută de titularul portofoliului de la Interne referitoare la pregătirea unor fraude pentru alegerile prezidenţiale, prin metoda turismului electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici