Băsescu: Am semnat eu Tratatul de guvernanţă fiscală pentru că aşa prevede Constituţia

Preşedintele Traian Băsescu a explicat, miercuri, în Parlament, că el a semnat Tratatul de guvernanţă fiscală din cadrul UE, întrucât Constituţia prevede că şeful statului încheie tratatele internaţionale.

246 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am semnat eu Tratatul de guvernanţă fiscală pentru că aşa prevede Constituţia

Băsescu: Am semnat eu Tratatul de guvernanţă fiscală pentru că aşa prevede Constituţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Băsescu a menţionat că a văzut că sunt "domni din opoziţie" care au criticat faptul că el, şi nu premierul a semnat tratatul.

Traian Băsescu a explicat că el a semnat documentul întrucât Constituţia României prevede că şeful statului încheie tratatele internaţionale.

Conform articolului 91 din Constituţie, "preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil".

"Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege", mai stabileşte Constituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici