Băsescu: Amploarea summit-ului NATO plasează România în istorie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în discursul din deschiderea Formului Transatlantic organizat de The German Marshall Fund, că la Bucureşti are loc cel mai amplu eveniment NATO din istoria Alianţei, el apreciind că amploarea acestuia plasează deja România în istorie.

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Amploarea summit-ului NATO plasează România în istorie

Băsescu: Amploarea summit-ului NATO plasează România în istorie

"La Bucureşti are loc cel mai amplu eveniment NATO din istoria Alianţei. Dacă amploarea evenimentului ne plasează deja în istorie, valoarea şi succesul acestui summit depind de deciziile consensuale care vor fi adoptate de şefii de stat şi de guvern cu privire la temele ambiţioase care se află pe agendă", a spus Băsescu.

El a arătat totodată că reuniunea NATO de la Bucureşti poate deveni momentul în care Alianţa, prin deciziile ei, consacră o viziune şi marchează o nouă etapă a transformării.

Potrivit lui Băsescu, summit-ul de la Bucureşti ar putea constitui o punte între angajamentele euroatlantice şi internaţionale ale NATO, precum şi între realizările anterioare şi ceea ce urmează să fie făcut în continuare.

"Sperăm ca Summit-ul de la Bucureşti să marcheze aprofundarea cooperării dintre NATO şi ONU, precum şi întărirea legăturilor cu partenerii noştri pentru securitate", a spus Băsescu.

El a mai arătat că, în acest moment, NATO a devenit o structură de cooperare pentru securitate colectivă, care este mai necesară ca niciodată, Alianţa constituind astfel cadrul care susţine comunitatea transatlantică de valori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici