Băsescu, aplaudat şi fluierat la Satu Mare când a spus că va câştiga un nou mandat

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică, la Satu Mare că nu a mers acolo pentru a face campanie electorală, adăugând însă că va câştiga un nou mandat ca şef al statului, afirmaţie care a stârnit aplauzele celor mai mulţi din sală, dar şi fluierături, care au fost comentate râzând de Băsescu.

47 afișări
Imaginea articolului Băsescu, aplaudat şi fluierat la Satu Mare când a spus că va câştiga un nou mandat

Băsescu, aplaudat şi fluierat la Satu Mare când a spus că va câştiga un nou mandat (Imagine: Mirce Roşca/Mediafax Foto)

La finalul întâlnirii cu reprezentanţii administraţiei locale din Satu Mare, cu angajaţii din educaţie, sănătate şi agricultură, preşedintele Traian Băsescu a spus că nu a mers la Satu Mare în campanie electorală, ci doar pentru a "transfera" informaţii.

"N-am vrut decât să transfer informaţii, dar vă spun o frază de final, de campanie: voi câştiga un nou mandat", a afirmat el, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

În acel moment, majoritatea celor prezenţi în sală s-au ridicat în picioare şi au aplaudat îndelung, scandând numele preşedintelui. Din spatele sălii, însă, s-au auzit mai multe fluierături.

Auzind, şeful statului a întrebat, râzând: "Sunt şi membri ai partidelor în sală?". El a precizat apoi că va reveni la Satu Mare şi în campanie.

Băsescu a primit ulterior de la o simpatizantă un buchet de flori pe care l-a desfăcut şi a aruncat florile în sală.

Apoi, şeful statului a discutat cu unii dintre cei prezenţi, care au avut ocazia să îi pună întrebări. Astfel, o femeie al cărei tată a luptat pe front, i-a spus lui Băsescu faptul că el este primul preşedinte al României care a făcut armata, că ceilalţi şefi de stat au "mânjit" onoarea armatei şi el "a spălat" imaginea ei.

Un om de afaceri, preşedintele Asociaţiei Patronatului Sătmărean, Traian Păcurar, a cerut să se revină la vechile prevederi privind ajutorul de minimis, să poată fi accesat şi de firmele care au problemele de solvenţă, iar la rândul său preşedintele Asociaţiei Pălincarilor din Nord-Vest, Ioan Ciocan, i-a cerut sprijin să facă lobby la UE să nu fie accizată pălinca de consum propriu.

Şeful statului a vizitat, duminică, judeţul Satu Mare, el participând la ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române organizate la Carei. Ulterior, el s-a întâlnit cu veterani de război şi cu aproape 700 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor descentralizate, cadre didactice, angajaţi din sănătate şi agricultură şi simpatizanţi ai preşedintelui. De la Satu Mare, Traian Băsescu s-a îndreptat spre judeţul Sălaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici