Băsescu: Autorităţile menţin legătura cu instituţiile partenere în cazul răpirii

Preşedintele Băsescu asigură opinia publică de faptul că autorităţile şi structurile de siguranţă ale statului român menţin în permanenţă legătura "cu instituţiile partenere" în cazul româncei răpite în Egipt, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan.

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Autorităţile menţin legătura cu instituţiile partenere în cazul răpirii

Băsescu: Autorităţile menţin legătura cu instituţiile partenere în cazul răpirii

"Preşedintele Traian Băsescu asigură opinia publică că autorităţile şi structurile de siguranţă ale statului român menţin în permanenţă legătura cu instituţiile partenere în cazul răpirii cetăţeanului român pe teritoriul Republicii Arabe Egipt", a declarat Turcan.

Ambasada României la Cairo a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, răpirea unui cetăţean român, femeie, în sud-vestul Egiptului, la graniţa cu Libia, şi nu la Aswan, cum precizase presa iniţial.Ambasadorul României la Cairo, Gheorghe Dumitru, a precizat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu autorităţile egiptene, i s-a confirmat răpirea unui cetăţean român, femeie, în sud-vestul Egiptului.

Premierul Tăriceanu a cerut autorităţilor egiptene să facă toate eforturile pentru eliberarea ostaticilor, între care şi o româncă, fără a-i pune în pericol pe aceştia, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Spătaru a precizat, luni, că premierul a fost informat despre cazul româncei răpite în Egipt şi a cerut Ministerului Afacerilor Externe să activeze celula de criză pentru astfel de situaţii.

"Şeful Executivului a cerut Ministerului Afacerilor Externe activarea celulei de criză care să asigure sinteza eficientă a informaţiilor şi coordonarea demersurilor ce se impun. În acest moment, Ministerul de Externe şi-a activat canalele specifice de comunicare, premierul dispunând ca secretarul general al ministerului, Victor Micula, să coordoneze activitatea în cadrul acestei celule", a spus oficialul guvernamental.

Tăriceanu a mai cerut Ministerului de Externe să îşi coordoneze acţiunile cu cele ale autorităţilor din Egipt, Italia şi Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici