Băsescu către pedelişti: "Am premierul independent, dar nu vi-l spun"

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor filialelor PDL, la întâlnirea de luni seară de la Vila Lac 1, că are numele de premier independent, dar că nu vrea să îl anunţe, scrie "Gândul", citând surse participante la întâlnire.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu către pedelişti: "Am premierul independent, dar nu vi-l spun"

Băsescu către pedelişti: "Am premierul independent, dar nu vi-l spun"

Premier independent şi Emil Boc şef al PDL. Aceasta era aseară, opinia majoritară la întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu liderii filialelor democrat-liberale, de la Vila Lac 1, scrie "Gândul".

Conform unor surse participante la întâlnire citate de cotidian, doar câţiva preşedinţi de organizaţii au spus că varianta premierului independent ar fi dăunătoare pentru partid, întrucât ar arăta că PDL n-are "cadre". Sursele citate au spus că Boc n-a scos niciun cuvânt. Ba chiar, la un moment dat, ar fi spus că, dacă şefii de filiale se simt jenaţi de prezenţa sa, este dispus să plece de la discuţii. "Stai, domn'e, aici, suntem suficient de bărbaţi să ne spunem adevărul în faţă", i-ar fi răspuns vicele Florin Popescu, liderul de Dâmboviţa.

Preşedintele le-a spus pedeliştilor că are numele de premier independent, dar că nu vrea încă să-l anunţe, mai scrie "Gândul".

Băsescu are astăzi, la ora 14.00, o întâlnire cu parlamentarii, care vor trebui să voteze noul premier. Mai mulţi senatori şi deputaţi transmiseseră, luni, că sunt supăraţi că n-au fost chemaţi şi ei la discuţii, mai ales că de ei depinde învestirea noului guvern. Spre seară, preşedintele va avea o nouă rundă de discuţii cu şefii de filiale, unde se va bate în cuie formula noului guvern şi cea a conducerii partidului.

Conform cotidianului "Gândul", dacă varianta premierului independent are susţinerea necesară, Boc ar urma să-şi anunţe demisia iar noul Cabinet să fie învestit rapid, înaintea congresului UDMR de săptămâna viitoare, astfel încât PDL să nu aibă surpriza ca udemeriştii să trădeze la vot.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici