Băsescu: CC, pavăză de nădejde pentru parlamentarii suspectaţi de a fi infractori

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, referindu-se la decizia Curţii Constituţionale privind necesitatea avizului Legislativului în cazul anchetării parlamentarilor, că CC a rămas o pavăză de nădejde pentru parlamentarii suspectaţi de a fi infractori.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu: CC, pavăză de nădejde pentru parlamentarii suspectaţi de a fi infractori

Băsescu: CC, pavăză de nădejde pentru parlamentarii suspectaţi de a fi infractori (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Băsescu, în cazul parlamentarilor, potrivit Constituţiei, este nevoie de avizul Parlamentului doar în cazul arestării sau percheziţionării acestora.

"În rest, nu e nevoie de niciun aviz al Camerelor", a spus Băsescu.

"Iată că parlamentarii sunt mai presus de lege, nu li se poate întâmpla nimic, şi aici responsabilităţile Curţii Constituţionale, ale instanţelor sunt majore şi ele sunt parte a procesului tergiversare a aplicării legii pentru toţi cetăţenii României. Ceea ce se întâmplă în cazul demnitarilor arată lipsa de voinţă politică în aplicarea principiului constituţional potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege", a spus Băsescu.

El a amintit că judecătorii Curţii Constituţionale au hotărât că preşedintele poate da aviz în cazul demnitarilor, fără a fi nevoie de comisie prezidenţială.

"La scurt timp, Curtea Constituţională a dat o altă interpretare, scoţând o altă Hotărâre, care de data asta îi proteja 100% pe miniştrii care ar fi şi parlamentari (...). Asta arată că, din păcate, Curtea Constituţională a rămas o pavăză de nădejde pentru infractorii politicieni, infractorii parlamentari. (...) Când folosesc expresia «infractori», încă am impresia că este greşită - cei suspectaţi a fi infractori. De ce împiedicăm procesul de a te prezenta în faţa procurorului?", a adăugat şeful statului.

El a menţionat că şi Parchetele au greşit "când au intrat în acest joc", pentru că preşedintele avizase deja dosarele demnitarilor.

"Hotărârea Curţii Constituţionale putea să lucreze pentru viitor, dar nu pentru trecut", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici