Băsescu cere Parlamentului respingerea unei OUG legate de privatizarea Petromidia SA Constanţa

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis Parlamentului, luni, o lege de aprobare o unei OUG privind acordarea unor facilităţi pentru privatizarea "Petromidia"–SA Constanţa, solicitând respingerea acesteia pentru că Ordonanţa şi-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare.

103 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere Parlamentului respingerea unei OUG legate de privatizarea Petromidia SA Constanţa

Băsescu cere Parlamentului respingerea unei OUG legate de privatizarea Petromidia SA Constanţa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Legea transmisă spre promulgare are ca obiect aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 248/2000 prin care se acordau Societăţii Comerciale "Petromidia"-SA Constanţa facilităţi la plata unor obligaţii bugetare şi a altor obligaţii către Ministerul Finanţelor, menţionează şeful statului în cererea de reexaminare.

"Această reglementare avea ca scop transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de acţiuni reprezentând 69,991% din capitalul social al SC Petromidia- SA Constanţa către investitorul cu care Fondul Proprietăţii de Stat a negociat şi a încheiat contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor respective. Deoarece Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 248/2000 şi-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare a SC «Petromidia» - SA Constanţa, considerăm că aprobarea acesteia prin lege nu mai este oportună. Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii trimise spre promulgare, în sensul respingerii Ordonanţei de urgenţă nr. 248/2000, ţinând cont de motivele invocate", se arată în textul cererii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici