Băsescu: Claudiu Săftoiu părea că are nişte calităţi pentru şefia SIE, s-a dovedit un eşec

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Realitatea FM, că l-a propus în mod constituţional pe Claudiu Săftoiu în funcţia de director al SIE, că acesta "părea că avea nişte calităţi", dar, după ce a ajuns pe funcţie, a devenit "un eşec".

90 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Claudiu Săftoiu părea că are nişte calităţi pentru şefia SIE, s-a dovedit un eşec

Adriana Săftoiu şi Traian Băsescu (Imagine din arhivă; Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am luat-o constituţional. (...) (Decizia de numirea a unuii şef de serviciu secret - n.r.) o ia Parlamentul. Preşedintele face o propunere. Şeful de serviciu se numeşte de către Parlament, după ce este audiat de Parlament. Punct", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la numirea lui Claudiu Săftoiu la conducerea SIE.

Băsescu a afirmat din nou că Adriana Săftoiu a ţinut foarte mult ca soţul ei să fie şef la SIE.

"Părea că avea nişte calităţi. Pe urmă sunt mulţi oameni care devin un eşec când ajung pe funcţie", a adăugat şeful statului.

El a negat acuzaţiile de nepotism în acest caz, afirmând că a primit propunerea pentru nominalizarea lui Claudiu Săftoiu de la un consilier prezidenţial, Adriana Săftoiu, propunere cu care au fost de acord toţi consilierii prezidenţiali.

"Eu nu spun că nu avea niciun fel de calităţi. S-a dovedit însă că nu a avut calităţi suficiente pentru a fi şef de serviciu. Nu puteţi spune că există posibilitatea să ai rata de eşec zero. În afara calităţilor lui Claudiu Săftoiu, Adriana Săftoiu a fost unul dintre consilierii mei care a ţinut foarte mult să se facă această nominalizare. Toţi (consilierii prezidenţiali - n.r.) au fost de acord că este bună desemnarea lui Claudiu Săftoiu, care era consilier prezidenţial, lucra cu ceilalţi consilieri. A fost ca o soluţie. Dar, Adriana Săftoiu a fost unul dintre cei care au considerat că este foarte bine, nu bine", a adăugat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, referindu-se la foşti consilieri, că cel mai urât lucru este ca, atunci când cineva te-a luat din purtător de cuvânt, te-a făcut ministru şi când "ţi-a poftit sufleţelul" ţi-a făcut soţul şef de serviciu, să te superi când l-a schimbat pe acesta din funcţie.

Întrebat, într-o emisiune la OTV, de ce l-au părăsit unii dintre consilierii săi, cum ar fi Adriana Săftoiu şi Andrei Pleşu, Traian Băsescu a răspuns: "Unii au plecat, alţii au venit, nu aş discuta acum de consilieri. După ce îmi termin al doilea mandat, pentru că unii dintre ei şi-au luat libertatea să vorbească despre mine, deşi au depus un angajament de loialitate. Cel mai urât lucru este, după ce te-a luat cineva dintr-un purtător de cuvânt, te-a făcut ministru - consilier prezidenţial este rang de ministru -, ţi-a poftit sufleţelul să-ţi fie soţul şef de serviciu secret, ţi l-a făcut preşedintele şef de serviciu secret. Şi când constaţi că e căciula mai mare decât poate să ducă capul domnului şef de serviciu secret, să te superi că ţi l-a schimbat. Păi cine l-a pus să vorbească prostii?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici