Băsescu consideră inadmisibilă situaţia petrecută la graniţa cu R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a calificat, vineri seară, la Oradea, drept "inadmisibilă" situaţia de la graniţa cu Republica Moldova creată prin refuzul vameşilor moldoveni de a permite accesul unor delegaţii româneşti pe teritoriul statului vecin pentru a participa la sărbătoarea Chişinăului.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu consideră inadmisibilă situaţia petrecută la graniţa cu R. Moldova

Băsescu consideră inadmisibilă situaţia petrecută la graniţa cu R. Moldova

Solicitat de jurnalişti să comenteze incidentul de la graniţa cu Republica Moldova, când trei delegaţii româneşti au fost oprite să intre în ţara vecină pentru a participa la Ziua Chişinăului, unde fuseseră invitate, Băsescu a răspuns:

"Nu se poate aşa ceva. E inadmisibil. E îngrozitor de se întâmplă, dar nu vreau să fac aici niciun comentariu. Mâine (n.r. - sâmbătă), de la Cotroceni, voi face o declaraţie oficială pe această temă", a conchis Traian Băsescu.

Trei delegaţii din România invitate la sărbătoarea oraşului Chişinău au fost întoarse de la graniţa cu Republica Moldova, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul capitalei moldovene, Dorin Chirtoacă, citat de BBC.

Dorin Chirtoacă a declarat la o conferinţă de presă că acestor delegaţii li s-a refuzat accesul pe teritoriul Republicii Moldova fără vreo explicaţie concludentă.

Preşedintele Consiliului Municipal Chişinău, Mihai Ghimpu, a precizat că singura delegaţie care a reuşit până acum să intre în Republica Moldova este cea de la Bucureşti, iar primarul Dorin Chirtoacă a precizat că delegaţiilor din oraşele Bacău, Năvodari şi Târgu-Mureş nu li s-a permis intrarea în Republica Moldova.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a declarat că, în situaţia de a nu putea trece frontiera Republicii Moldova s-ar putea afla şi celelalte delegaţii din România, şapte la număr, care au fost invitate la hramul Chişinăului, relatează BBC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici