Băsescu: Cred că a doua zi după europarlamentare e momentul ultim, optim al unei unificări a dreptei

Preşedintele Traian Băsescu se declară "convins" că formaţiunile de dreapta se vor uni şi apreciază că "momentul ultim şi poate şi optim al unei unificări a dreptei nu va fi altul decât a doua zi după europarlamentare".

82 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Cred că a doua zi după europarlamentare e momentul ultim, optim al unei unificări a dreptei

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Ştefan Micsik / Mediafax Foto)

Traian Băsescu a făcut aceste aprecieri după ce a fost întrebat, la Adevărul Live, "ce se întâmplă cu dreapta românescă".

"Eu sunt convins că se va uni dreapta românească şi ea nu e atât de naivă cum pare. Eu am observat analizele presei, că liderii dreptei sunt orgolioşi, că vrea fiecare mănăstirea lui. Nu cred. Cred că marea problemă a liderilor dreptei, aşa fărâmiţată cum e ea, este că nu pot pune încă degetul pe acela care va prelua steagul dreptei, să meargă cu el în alegerile prezidenţiale. Cred că momentul ultim şi poate şi optim al unei unificări a dreptei nu va fi altul decât a doua zi după europarlamentare", a spus Băsescu.

În opinia sa, formaţiunile de dreapta au nevoie să găsească un candidat la prezidenţiale. "Eu am percepţia de la liderii acestor partide şi partiduleţe de dreapta că în momentul de faţă au nevoie să găsească liderul pe care să-l susţină", a spus el.

Întrebat dacă ştie cine ar putea fi acest lider, Băsescu a răspuns: "Nu-l ştiu, că dacă l-aş şti l-aş spune public, dar, repet, este un număr de oameni care ar putea avea alură prezidenţială, dar nu au creştere în sondaje. E de văzut".

"Şi eu mă întreb cine poate fi noul preşedinte. (...) Mă uit la cei doi lideri ai celei mai mari structuri politice, USL. Crin Antonescu ar fi un dezastru pentru România, Victor Ponta un dezastru pentru România, şi imatur şi pregătit oricând să mintă; uitaţi-vă, luaţi-i declaraţiile de la o zi la alta. Spre opoziţie te poţi uita, sunt câţiva oameni de calitate, fie că te uiţi la Monica Macovei, fie că te uiţi la Predoiu, fie că te uiţi la Elena Udrea, care e singurul politician care creşte în sondaje în acest an de opoziţie. Tot nu vezi încă preşedintele, nu-l poţi identifica. E adevărat, şi când am candidat eu prima dată, nu se vedea preşedintele, de aceea încă nu disper", a mai opinat el.

De asemenea, întrebat dacă este pregătită România pentru un preşedinte femeie, Băsescu a spus: "Eu ştiu două femei care îi bat şi pe Ponta şi pe Crin Antonescu în dezbateri publice: Monica Macovei şi Elena Udrea. Sunt mult mai consecvente decât fiecare dintre ei şi în dezbateri publice amândouă l-ar bate şi pe Crin şi pe Ponta. Depinde ce maşinărie le pui în spate, iar dreapta va avea o maşinărie politică destul de consistentă. Ce cred eu că trebuie să facă dreapta însă: să nu repete erorile Convenţiei, când au pus pălăria Convenţiei şi erau vreo 12 partide acolo. Nu! Fuziuni, băieţi! Şi creaţi un partid nou, dar mare!".

El a adăugat că singurul partid care nu poate fuziona este PNŢCD. "Are o istorie prea adâncă ca să-l amesteci în nişte partide noi, el trebuie să rămână acea emblemă a tradiţiei, istoriei în politică, pentru că liberalii şi-au mâncat-o, nu mai există, ei s-au socializat", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici