Băsescu critică inamovibilitatea dată judecătorilor "prin Constituţia din 2003"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1Tv, că Justiţia din România va continua să aibă probleme încă mulţi ani, pentru că nici preşedintele, nici premierul, nici parlamentarii nu pot întreba judecătorii despre deciziile luate.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu critică inamovibilitatea dată judecătorilor "prin Constituţia din 2003"

Băsescu critică inamovibilitatea dată judecătorilor "prin Constituţia din 2003" (Imagine: Mediafax Foto)

El a criticat faptul că în România s-a dat inamovibilitate judecătorilor înainte să li se verifice calitatea.

Potrivit şefului statului, Justiţia din România va continua să aibă probleme încă mulţi ani, pentru că nici preşedintele, nici premierul, nici parlamentarii nu pot întreba judecătorii despre deciziile luate.

"Constituţia României îi face pe judecători intangibili", a spus Băsescu.

El a ţinut să precizeze că judecătorii au fost făcuţi intangibili prin Constituţia din 2003, care a fost votată de români "două zile, prin cutii, prin supermarket-uri".

Băsescu a spus că este necesară modernizarea şi modificarea Constituţiei şi a acuzat partidele că nu au susţinut demersul, în ciuda promisiunilor făcute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici