Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, întrebat dacă ar accepta funcţia de premier, că nu este încă destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună ţara pe şine, ca şef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

837 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract

Băsescu: Dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, ca premier, aş face-o, pentru un an, pe contract

"Oricine poate spune ce vrea şi eu sunt liber să spun ce vreau. Cert este că nu sunt încă destul de în vârstă încât, dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, nu aş face-o, un an de zile, pe contract", a spus Traian Băsescu, întrebat la B1TV dacă doreşte să fie premier.

În timpul discuţiei, în studioul de televiziune a avut loc o pană de current. După publicitate, preşedintele a comentat situaţia, în glumă: "La ideea de premier, s-a luat lumina", a spus acesta, râzând.

Întrebat dacă ar refuza această funcţie de premier, Traian Băsescu a spus: "Nu". El a adăugat însă că "nu ar face compromisuri cu un preşedinte ca Ponta", dar cu un preşedinte de dreapta ar face instituţiile să meargă.

Despre Emil Boc, Băsescu a spus că ar fi o soluţie foarte bună de preşedinte de dreapta, deşi nici acesta "nu a avut forţă să facă depolitizarea instituţiilor care ţin de Guvern, nici măcar la Poliţie".

Despre campania electorală, preşedintele a spus: "Nu mă voi duce la mitinguri, dar la o activitate într-o sală, la o discuţie, orice partid mă invită, sigur că mă voi duce. Şi preşedintele se duce la vot", a arătat el.

"Nu resping alternativa de a încerca să echilibrăm clasa politică, eu cred că intră în obligaţiile mele", a mai apreciat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că "atât electorat cât mai crede în el, vrea să se după la PMP şi nu la PDL", şi a criticat modul în care PDL a dorit să câştige alegerile cu mesajele "vinovat sunt Băsescu şi Boc, că au tăiat salariile" şi "Băsescu ne-a băgat oamenii în puşcărie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici