Băsescu: Dacă Grindeanu demisionează, joacă Iohannis. Aş trimite PSD în opoziţie fără să clipesc/ USR cere alegeri anticipate

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că premierul Sorin Grindeau este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern şi că dacă acesta demisionează, preşedintele Klaus Iohannis „intră în joc”, afirmând că în calitate de şef de stat ar trimite PSD în opoziţie fără să clipească.

2788 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă Grindeanu demisionează, joacă Iohannis. Aş trimite PSD în opoziţie fără să clipesc/ USR cere alegeri anticipate

Băsescu: Dacă Grindeanu demisionează, joacă Iohannis. Aş trimite PSD în opoziţie fără să clipesc

“Grindeanu este obligat de Constituţie să îşi facă Guvern. Dragnea a confundat guvernul României cu un guvern al PSD. N-a priceput nici acum că un guvern trecut prin Parlament este un guvern care slujeşte ţara, şi nu PSD-ul”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că dacă Grindeanu nu s-a speriat de Darius Vâlcov şi de Liviu Dragnea ca să îşi prezinte demisia ar trebui să caute şi să nominalizeze “miniştri cu carnet de membru în PSD şi ALDE (pentru a respecta structura politică a guvernului votat în Parlament)” şi să-i prezinte preşedintelui Klaus Iohannis lista miniştrilor propuşi în noul Cabinet.

“Aceste lucruri ar trebui făcute până mâine dimineaţă, pentru că Preşedintele pleacă în zilele următoare, pentru circa o săptămână. Dacă nu, mai bine demisionează, pentru că ar transforma criza de interese din PSD într-o criză politică a Românie”, a spus liderul PMP.

Băsescu a spus că dacă Sorin Grindeanu nu îşi face Guvern, “joacă Iohannis”.

“Dacă Dragnea îşi face iluzii că o moţiune împotriva Guvernului Grindeanu va trece prin Parlament, se înşală amarnic. Dacă Grindeanu nu îşi face guvern şi demisionează, joacă Iohannis. În locul lui, aş trimite PSD-ul în opoziţie fără să clipesc”, a conchis Băsescu.

USR: Alegerile anticipate, soluţia decentă; PSD i-a spus konieţ lui Grindeanu, el a răspuns niet

USR a declarat, joi, că alegerile anticipate sunt “soluţia decentă” pentru a ieşi din criza generată de decizia PSD-ALDE de a-i retrage sprijinul premierului Grindeanu, afirmând că nedezvoltarea relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună konieţ premierului, dar acesta a răspuns niet.

“Partidul Uniunea Salvaţi România constată cu îngrijorare că liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-şi satisface interesele pur personale din sfera penală. Alegerile anticipate reprezintă singura soluţia decentă în această situaţie”, se arată în comunicatul transmis de USR către MEDIAFAX.

USR susţine că “cel puţin aparent, nedezvoltarea suficientă a relaţiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună konieţ lui Grindeanu, dar acesta le-a răspuns cu niet”.

Uniunea Salvaţi România a ironizat faptul că evaluarea activităţii Guuvernului a fost făcută de “Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal”.

“Ţine de consecvenţa politică faptul că evaluarea activităţii unui Guvern care şi-a atras eticheta de #noapteacahoţii să fie realizată de către Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal şi capitonarea pereţilor cu tablouri de provenienţă ilicită”, se arată în comunicat.

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu sunt exponenţi ai aceleiaşi clase politice iresponsabile, susţine USR.

“Mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creştere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare ci încercările nereuşite de a submina demersurile anticorupţie care i-au dus la exasperare pe cei doi preşedinţi cu probleme penale de la PSD şi ALDE. Liviu Dragnea pedepseşte Guvernul Grindeanu pentru eşecul planului de subminare a Justiţiei”, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici