Surse: Tudorel Toader a făcut schimbări de directori în Ministerul Justiţiei înainte de demisie

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a schimbat-o din funcţie, miercuri seară, pe Anca Stoica, director la Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, postul fiind preluat de Silvia Ileana Vişoiu, au declarat surse din sistem pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

5774 afișări
Imaginea articolului Surse: Tudorel Toader a făcut schimbări de directori în Ministerul Justiţiei înainte de demisie

Surse: Tudorel Toader a făcut schimbări de directori în Ministerul Justiţiei înainte de demisie

Surse din sistem au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că, miercuri seară, ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader, a schimbat-o din funcţie pe Anca Stoica, director la Direcţia afaceri europene şi drepturile omului, postul fiind preluat de Silvia Ileana Vişoiu.

Silvia Ileana Vişoiu a deţinut, pe timpul guvernării Ponta, funcţia de secretar general al Ministerului Justiţiei, dar şi pe cea de secretar general al Ministerului Economiei. Soţul Ilenei Vişoiu este Ion Vişoiu, fost consilier personal al fostului ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Totodată, în urmă cu două săptămâni, a fost schimbat şi directorul Direcţiei avizare acte normative, Viorica Matei, în locul acesteia fiind delegată o altă persoană, au precizat sursele citate.

Tudorel Toader a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, că şi-a depus demisia din demnitatea de ministru al Justiţiei.

"Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiţiei !", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Cu câteva minute înainte de anunţul demisiei, ministrul în exerciţiu al Justiţiei precizase, tot pe pagina sa de Facebook, că "orice Guvern se sprijină pe doi piloni - unul politic, conferit de către alianţa de guvernare, şi altul juridic, conferit de către Parlament ! Prin retragerea sprijinului politic, faţă de Guvern, se retrage sprijinul politic şi faţă de fiecare membru al Guvernului!", nefăcând nicio referire explicită la demisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici