Băsescu: Dacă suspendarea numirii lui Blaga a vizat să nu avem ministru de alegeri, s-a reuşit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, dacă obiectivul solicitării de suspendare a decretului prin care Vasile Blaga a fost numit interimar la MAI a fost acela de a nu avea ministru de Interne în perioada alegerilor, atunci acesta a fost din păcate atins.

15 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă suspendarea numirii lui Blaga a vizat să nu avem ministru de alegeri, s-a reuşit

Băsescu: Dacă suspendarea numirii lui Blaga a vizat să nu avem ministru de alegeri, s-a reuşit (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă obiectivul a fost să nu avem Ministru de Interne în perioada alegerilor, acesta a fost, din păcate, atins", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a remarcat că suspendarea survine la expirarea celor 45 de zile de interimat al lui Blaga la MAI.

El a adăugat că decizia Curţii de Apel Bucureşti este "cel puţin interesantă", având în vedere decizia anterioară a Curţii Constituţionale pe acest subiect.

"Din punctul meu de vedere, este o abordare cel puţin interesantă a instanţei având în vedere că acelaşi decret a fost atacat la Curtea Constituţională (...), iar Curtea Constituţională a dat dreptate Preşedinţiei", a afirmat Traian Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici