Băsescu: Dacă UDMR refuză oferta, renunţăm la reorganizare şi trecem la reforma deconcentratelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri că dacă UDMR refuză ofertă legată de reorganizare, atunci nu se va mai face acest proces, ci se va trece la reforma instituţiilor deconcentrate, care se diminuează ca densitate şi personal.

1131 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă UDMR refuză oferta, renunţăm la reorganizare şi trecem la reforma deconcentratelor

Băsescu: Dacă UDMR refuză oferta, renunţăm la reorganizare şi trecem la reforma deconcentratelor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus la B1TV că dacă UDMR refuză reorganizarea, se reunţă la acest demers şi se trece la reforma instituţiilor deconcentrate.

El a spus că vor rămâne preşedinţii de Consilii judeţene, dar instituţiile deconcentrate vor fi diminutate ca densitate şi personal.

"Dacă (UDMR, n.red.) refuză, oricum se trece pe reorganizarea pe judeţe mari a deconcentratelor ministerelor. Adică, nu vom mai avea într-un judeţ mare, sau într-o regiune de dezvoltare, nu vom mai avea opt inspectorate de poliţie. Vom avea unul singur, într-un singur oraş, inspectorat judeţean", a spus Băsescu.

Şeful statului a spus că măsura se va referi la inspectoratele de poliţie, la cele de învăţământ dar şi la direcţiile sanitare.

"De exemplu, de la Vrancea, nu vor mai avea Inspectoratul Judeţean de poliţie. Vor avea poliţia municipală. Şi acelaşi lucru se va întâmpla cu inspectoratele de învăţământ, cu direcţiile sanitare", a spus el.

Întrebat ce se va întâmpla dacă UDMR va spune că iese de la guvernare, Băsescu a răspuns că nu ar mai fi motive, pentru că organizarea teritorială rămâne cea actuală.

Anterior, Băsescu a declarat că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar "niciodată unite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici