Băsescu: Decizia CC legată de reducerea pensiilor, o abordare politică

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că judecătorii Curţii Constituţionale au luat decizia legată de reducerea pensiilor abordând problema politic, nu constituţional , el apreciind că Parlamentul este vinovat pentru creşterea TVA deoarece a atacat legea la CC.

34 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Decizia CC legată de reducerea pensiilor, o abordare politică

Băsescu: Decizia CC legată de reducerea pensiilor, o abordare politică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"De regulă nu comentez deciziile CC. Vă pot spune fără ezitare că a fost o abordare politică, nu una constituţională, pentru că s-a uzat de articolul 53, în situaţii excepţionale cu reducerea unor venituri, şi nu cu anularea unor drepturi. Era o reducere temporară. S-a preferat această soluţie care e o soluţie împotriva interesului general al României, care nici nu atacă partea cancerigenă a bugetului de stat, una dintre ele. Întreb însă ce se întâmplă de la 1 ianuarie", a declarat Traian Băsescu la Radio România.

El a mai spus că nu a fost un susţinător al creşterii TVA, aceasta fiind o greşeală pentru că nu a operat acolo unde este "cancerul în buget".

"Avem două zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar şi procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizăm în zona socială. Mi-am asumat tot oprobiul anunţului cu reducerea pensiilor. Exista şi altă variantă: impozitarea pensiilor, cota unică introdusă la pensii", a afirmat şeful statului.

De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că de vină pentru creşterea TVA este Parlamerntul.

"Parlamentul dacă era corect, ar fi avut o altă atitudine legată de creşterea TVA. Au preferat să rămână în demagogie. Puteau foarte bine, când s-a dus Guvernul în Parlament cu reducerea cheltuielilor sociale, în speţă reducerea temporară a pensiilor, să nu conteste la CC, să lase legea să se aplice. Aşa, au mărit TVA, iar pensionarii vor avea venituri mai mici", a adăugat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici