Băsescu: Decizia de la Haga, un mare succes al MAE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Gyula, unde s-a întâlnit cu românii din zonă, că decizia Curţii Internaţionale de Justiţie în disputa cu Ucraina privind delimitarea platoului continental dă dreptate României şi a apreciat că sentinţa este un mare succes al Ministerului de Externe.

32 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Decizia de la Haga, un mare succes al MAE

Băsescu: Decizia de la Haga, un mare succes al MAE (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a vizitat liceul Nicolae Bălcescu, însoţit de ministrul de Externe, Cristian Diaconescu. După ce a vizitat câteva săli de clasă, a intrat în sala de şedinţă, unde era aşteptat de membri ai comunităţii româneşti şi unde a început să se desfăşoare un moment artistic.

După câteva minute, în aceeaşi sală, a intrat şi ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, care i-a înmânat şefului statului un bileţel galben pe care acesta l-a citit şi a zâmbit, vizibil mulţumit.

Aceaste evenimente se petreceau în jurul orei 13.00, când la Bucureşti se anunţa decizia de la Haga. În timpul momentelor artistice care au urmat, Băsescu şi Diaconescu au purtat un dialog, în linişte.

În discursul pe care l-a rostit după momentele artistice, Băsescu a ţinut să îi anunţe pe membrii comunităţii româneşti că România a câştigat procesul cu Ucraina, pentru delimitarea platoului continental.

El a menţionat că în dispută se aflau 12.000 de km pătraţi la Marea Neagră şi că disputa ditnre România şi fosta URSS, iar mai apoi cu Ucraina, a durat timp de 40 de ani.

Băsescu a mai spus că din cei 12.700 de km, România va putea exploata peste 9.000 de km.

"Este un mare succes al Ministerului de Externe", a mai spus Băsescu, precizând că în continuare România va vedea ce va face.

Citeşte şi:

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici