Băsescu despre afirmaţia lui Koszegi (FIDESZ): Să răspundă preşedintele interimar, că el nu e ales

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a afirmat, întrebat fiind cum comentează declaraţiile unui parlamentar FIDESZ potrivit cărora în opt ani Ungaria ar putea cere regândirea graniţelor, că el nu va reacţiona şi că "poate să răspundă preşedintele interimar, că el nu e ales, el e acolo".

736 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre afirmaţia lui Koszegi (FIDESZ): Să răspundă preşedintele interimar, că el nu e ales

Traian Băsescu (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a fost întrebat, sâmbătă, la Izvoru Mureşului, cum comentează afirmaţiile unui reprezentant al FIDESZ care ar fi declarat la Tabăra EMI din Harghita că în opt ani Ungaria ar putea cere regândirea graniţelor şi dacă ar trebui să ne temem de acest lucru.

"A fost un politician lipsit de decenţă care spunea «Vreau să văd cum reacţionează preşedintele suspendat Traian Băsescu». N-o să reacţionez. Dacă un preşedinte ales, fie el şi suspendat, se apucă se reacţioneze la orice tiriplici, din orice partid, ar însemna să stea cu declaraţii de dimineaţă până seară. Or, deocamdată, cred că poate să răspundă preşedintele interimar, că el nu e ales, el e accidental acolo", a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit Adevărul.ro, care cita politics.hu, dacă partidul FIDESZ devine mai puternic şi Ungaria evoluează economic şi din alte puncte de vedere, în opt ani ar putea fi cerută oficial revizuirea graniţelor, a declarat parlamentarul maghiar FIDESZ Zoltan Koszegi celor prezenţi la Tabăra Tineretului Maghiar de la Borzont, judeţul Harghita.

Conform sursei citate, Zoltan Balczo, vicepreşedintele Parlamentului Ungariei şi purtătorul de cuvânt al partidului Jobbik, prezent şi el la Tabăra EMI din Harghita, a afirmat că o revizuire a tratatului de la Trianon nu este posibilă în contextul politic global actual.

Aceeaşi sursă relata că, potrivit purtătorului de cuvânt al FIDESZ, Gabriella Selmeczi, Zoltan Koszegi a făcut declaraţia în nume personal şi aceasta nu reprezintă poziţia partidului condus de premierul Viktor Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici