Băsescu despre candidatura la Primăria Capitalei: Voi anunţa la momentul potrivit

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu a reiterat, marţi, că nu exclude o candidatură la Primăria Capitalei, afirmând că îşi va anunţa decizia ''la momentul potrivit'', în condiţiile în care Colegiul Naţional al partidului va valida sâmbătă candidaturile la locale în ţară.

3144 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre candidatura la Primăria Capitalei: Voi anunţa la momentul potrivit

Băsescu despre candidatura la Primăria Capitalei: Voi anunţa la momentul potrivit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

''Vreţi să vă spun secrete? (...) Niciodată nu am exclus (o candidatură la Primăria Capitalei-n.r), dar nici nu am afirmat că o voi face'', a răspuns preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, întrebat de ziarişti dacă va candida la Primăria Capitalei.

''La momentul potrivit (voi anunţa decizia-n.r)'', a afirmat fostul şef de stat, la insistenţele jurnaliştilor.

El a afirmat că lista candidaţiilor MP la alegerile locale din 2016 va fi definitivată pe 16 ianuarie, la Consiliul Naţional, precizând că până în momentul de faţă partidul are candidaţi atât pentru municipiile capitale de judeţ, cât şi pentru celelalte municipii. Potrivit unor reprezentanţi ai MP, Consiliul nu ar lua în discuţie sâmbătă candidatura pentru Capitală.

Fostul preşedinte a mai spus că legislaţia electorală este în continuare restrictivă pentru partidele nou înfiinţate. ''Un partid nou creat are mari dificultăţi să obţină aceste liste de semnături. Într-o comună se cunosc toţi, vor opta, probabil, tot pentru partidele vechi, mari, PNL sau PSD, deci tot pentru USL, pentru a nu îşi crea probleme ştiind că şansele de câştig sunt mai mari pentru PSD sau PNL'', a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele PMP a reiterat că nu are în vedere o politică de alianţe. ''Vrem să ne menţinem emblema de partid nou. Chiar dacă eu sunt vechi, partidul îşi menţine structura de 80% de oameni care nu au mai făcut politică până acum. Nu avem în vedere preluări nici de la UNPR, nici de PSD, PNL, de la Geoană, nici de la nimeni. Obiectivul nostru nu este să facem nişte alianţe cu care să ajungem la putere. Obiectivul nostru este să construim un partid de 35-45% credibil şi care să poată fi o alternativă la cele două partide care au trecut prin tranziţie, PSD şi PNL. Nu avem ca obiectiv să negociem să dăm câţiva miniştrii'', a spus el.

Până în acest moment, Cristian Buşoi a fost anunţat drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Celelalte partide nu şi-au nominalizat candidaţii, printre cei ce au afirmat că se gândesc la această posibilitate fiind şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici