Băsescu despre cazul Nuică: Uneori depăşim şi noi limite

Preşedintele Traian Băsecu a primit, marţi, la Cotroceni o delegaţie a societăţii civile din R. Moldova, declarând că "uneori depăşim şi noi limite", referitor la ipostazele în care a apărut filmat consulul României la Chişinău, Ioan Nuică.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre cazul Nuică: Uneori depăşim şi noi limite

Băsescu despre cazul Nuică: Uneori depăşim şi noi limite (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul discuţiei la care participă 14 reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, Băsescu a spus că vrea să afle de la aceştia problemele cu care se confruntă, pentru a vedea cu ce-i poate sprijini partea română.

În replică, un reprezentant al societăţii civile din Republica Moldova i-a spus şefului statului că "fantasticul" realităţilor din ţara vecină, deşi cunoscut de partea română, depăşeşte uneori orice limite.

Băsescu a răspuns: "Uneori depăşim şi noi limite, l-aţi văzut pe consulul României la Chişinău". Cei prezenţi au izbucnit în râs. Unul dintre membrii delegaţiei a spus: "Mai greşesc bărbaţii". La care şeful statului a replicat: "Da, dar nu filmaţi".

Consulul României la Chişinău, Ion Nuică, şi-a prezentat demisia, luni, în aceeaşi zi în care un cotidian a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, susţinând că acestea îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care "pare" a fi angajată a consulatului.

"Consulul general al României la Chişinău a fost chemat în ţară săptămâna trecută şi astăzi (luni, n.r.) la prima oră şi-a prezentat demisia", a declarat pentru MEDIAFAX, Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt MAE, întrebat în legătură cu imaginile publicate luni pe site-ul ziarului.

Purtătorul de cuvânt a spus că diplomatul român a fost chemat în ţară săptămâna trecută pentru motive care nu au legătură cu imaginile respective.

Ziarul "Curentul" a relatat în ediţia electronică de luni că a primit un film, realizat cu o cameră ascunsă, în care diplomatul român este prezentat întreţinând relaţii sexuale cu "o moldoveancă, nu din Tecuci, însă, ci de la Chişinău". În articol se menţionează că femeia care apare în imagini "pare să lucreze la consulatul român de la Chişinău".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici