Băsescu despre decizia lui Stolojan: "Puţin trist"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat ce părere are despre decizia lui Stolojan de a-şi depune mandatul, că este "puţin trist" şi că a fost surprins de anunţul acestuia.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu despre decizia lui Stolojan: "Puţin trist"

Băsescu despre decizia lui Stolojan: "Puţin trist" (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre decizia lui Stolojan de a depune mandatul, Traian Băsescu a răspuns scurt: "Puţin trist".

Întrebat dacă gestul lui Teodor Stolojan l-a surprins Băsescu a răspuns: "Da". Întrebat dacă este dezamăgit de gestul lui Stolojan, Băsescu a răspuns: "Puţin trist".

Preşedintele a mai fost întrebat cum de l-a desemnat pe Emil Boc, primar al Clujului, în condiţiile în care săptămâna trecută spusese că aleşi locali nu trebuie să fie membrii în Guvern.

Băsescu a răspuns: "Nu am un echivalent al lui Theodor Stolojan în PDL. Aceasta este problema. Din câte ştiu şi mecanismul lor de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru a pornit tocmai de la faptul că prin autoritate şi experienţă domnul Stolojan putea fi echivalentul celorlalţi şefi de partide politice".

"În acest moment, PDL-ul nu are un om apropiat ca şi influenţă şi credibilitate, egal cu preşedintele partidului. Deci vă pot spune că am considerat ca fiind un lucru de bun-şimţ să informez ambele partide, să le las timp să-şi informeze structurile de conducere", a mai spus şeful statului.

Întrebat în legătură cu faptul că Emil Boc nu a fost declarat statutar de către partid, Băsescu a răspuns: "Problema preşedintelui României nu este statutul partidelor ci desemnarea unui premier care să formeze un Cabinet în aşa fel încât să respectăm graficul şi obiectivul ca pe 22 decembrie să avem Guvern".

El a precizat că graficul anunţat în legătură cu instalarea noului guvern pe 22 decembrie rămâne neschimbată.

Citeşte şi:

Stolojan renunţă la nominalizarea pentru funcţia de premier

Boc, desemnat premier de Băsescu

Procedura de desemnare a premierului României

BIO: Emil Boc, de la Primăria Clujului la conducerea Guvernului PDL-PSD

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici