Băsescu, despre demersurile partidelor de opoziţie: Cred că este normală o consolidare a stângii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că, în opinia sa, partidele din opoziţie procedează corect, fiind "normală o consolidare a stângii".

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre demersurile partidelor de opoziţie: Cred că este normală o consolidare a stângii

Băsescu, despre demersurile partidelor de opoziţie: Cred că este normală o consolidare a stângii (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Eu cred că ei procedează corect. Stânga trebuie să fie unită", a spus Băsescu la TVR, întrebat despre mişcările de coeziune pe frontul opoziţiei, PNL şi PC urmând să constituie o alianţă politică.

În urma observaţiei că alianţa politică a PNL şi PC urmează să fie intitulată de centru-dreapta, preşedintele a comentat că nu contează cum se numesc. În opinia sa, guvernarea liberală şi abordările liberalilor în opoziţie îi arată ca fiind partid de stânga.

"Cred că este normală o consolidare a stângii", a mai spus Băsescu.

Amintind de Alianţa DA, constituită înaintea alegerilor din 2004 de PNL şi PD, el a spus că "este evident" că diferenţele, inclusiv ideologice, i-au făcut pe liberali ca până la urmă "să scoată PDL de la guvernare şi să se îndrepte către parteneriatul lor firesc cu PSD".

"Deci cred că este un lucru bun, care va da coerenţă opoziţiei. România are nevoie de o opoziţie care să vină cu soluţii alternative la soluţiile actualei guvernări", a mai spus el.

Conducerile PNL şi PC au decis, miercuri, constituirea unei alianţe a celor două partide, care cel mai probabil se va numi "Alianţa de centru-dreapta" şi care va avea candidaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici