Băsescu: Domnul Duda joacă un rol, nu are simţul ridicolului, habar nu are de Constituţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la principele Radu, că "domnul Duda" joacă un rol de prinţ-consort, nu are simţul ridicolului şi nu are habar despre prevederile Constituţiei legate de posibilitatea schimbării formei de guvernământ.

595 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Domnul Duda joacă un rol, nu are simţul ridicolului, habar nu are de Constituţie

Băsescu: Domnul Duda joacă un rol, nu are simţul ridicolului, habar nu are de Constituţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu mă pot face să nu văd că domnul Duda joacă un rol de prinţ-consort sau ce Dumnezeu face. Sau cum credeţi că un şef al statului României, care este obligat prin atitudine şi faptă să apere Constituţia, poate tolera afirmaţiile domnului Duda de la un post de teleziune.... «Povestea cu Cosntituţia este o bazaconie». Pentru oamenii aceştia, sau pentru omul acesta, Constituţia este o bazaconie", a spus Băsescu la B1TV.

Preşedintele a menţionat că principele Radu a mai declarat, într-o emisiune televizată, că "prevederile din Constituţie sunt trucuri juridice".

"Păi ţara asta s-a sprijinit pe Constituţie din 1992 până acum, abuzurile au fost stopate prin prevederile acestei Constituţii. Sau «Aşa cum există un articol care spune că articolul 1 nu poate fi schimbat, poate fi scris un alt articol care să prevadă că poate fi schimbat articolul 1 al Constituţiei». Deci domnul Duda habar nu are ce scrie în Constituţia României", a spus şeful statului.

Preşedintele a menţionat că în Legea fundamentală există un penultim articol care face nerevizuibil articolul 1 şi multe altele.

"Dar, probabil, ar putea afla - eu am citat din declaraţiile domnului Duda - că există soluţie constituţională, care nu e o bazaconie şi poate propune actualului Parlament să se transforme în constituantă şi sunt convins că PSD şi PNL ar pleda pentru o Constituţie nouă, în care să introducem monarhia", a spus Băsescu.

Întrebat dacă este vorba despre un joc politic, Băsescu a răspuns: "După atitudine aşa pare". "Dacă nu este un joc în care ex-regele Mihai a devenit un personaj implicat într-un joc politic generat de Voiculescu, PSD şi PNL, pot să exprime intenţia de a face o nouă Constituţie. Se transformă Parlamentul în constituantă şi pot s-o facă. Atât timp, cât România are o Constituţie, eu, ca şef al statului, nu pot intra în jocuri ieftine, de imagine", a mai spus Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că principele Radu este "un actor, care şi-a asumat un rol" şi care nu are "simţul ridicolului".

De asemenea, Băsescu a ţinut să menţioneze că principele Radu anunţase că doreşte să candideze la Preşedinţie, după care s-a retras.

"Să se hotărască", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici