Băsescu, după întâlnirea cu Ashton: Situaţia de securitate din estul Ucrainei e îngrijorătoare

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o joi, la Palatul Cotroceni, pe Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, cei doi analizând situaţia de securitate din estul Ucrainei pe care o consideră a se menţine extrem de îngrijorătoare.

723 afișări
Imaginea articolului Băsescu, după întâlnirea cu Ashton: Situaţia de securitate din estul Ucrainei e îngrijorătoare

Băsescu, după întâlnirea cu Ashton: Situaţia de securitate din estul Ucrainei e îngrijorătoare

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu şi Catherine Ashton au analizat situaţia de securitate din estul Ucrainei, pe care o consideră a se menţine extrem de îngrijorătoare.

Traian Băsescu a vorbit, totodată, şi despre faptul că Uniunea Europeană trebuie să sprijine în modul cel mai ferm soluţionarea crizei de securitate prin restabilirea controlului autorităţilor legitime ucrainene în regiunile ocupate de grupurile înarmate ilegale.

”În opinia celor doi înalţi oficiali, reuniunea Consiliului European din 30 august a.c. de la Bruxelles (Regatul Belgiei) va permite reafirmarea voinţei politice comune a statelor membre în sensul susţinerii acordate Ucrainei în respingerea agresiunii la care este supusă începând cu ultimele luni”, precizează comunicatul de presă.

Preşedinte Traian Băsescu i-a adresat mulţumiri lui Catherine Ashton pentru modul constructiv în care a promovat interesele comune ale Uniunii Europene în procesele de soluţionare a crizelor sau conflictelor internaţionale.

În plus, şeful statului a apreciat că meritul de a susţine afirmarea Uniunii ca actor global este cu atât mai mare cu cât situaţia de securitate a fost cu deosebire complexă pe durata mandatului său.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici