Băsescu: E nevoie de o structură de centru-dreapta, PDL nu poate acoperi tot. PNŢCD poate fi un vehicul de absorbţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR, că pe dreapta eşicherului politic a rămas un spaţiu pe care PDL nu îl poate acoperi integral şi că e nevoie de o structură de centru-dreapta, afirmând că este destul de actual curentul monarhist, PNŢCD putând fi un vehicul de absorbţie.

351 afișări
Imaginea articolului Băsescu: E nevoie de o structură de centru-dreapta, PDL nu poate acoperi tot. PNŢCD poate fi un vehicul de absorbţie

Băsescu: E nevoie de o structură de centru-dreapta, PDL nu poate acoperi tot. PNŢCD poate fi un vehicul de absorbţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede dezbaterile recente legate unele posibile construcţii politice noi de dreapta, preşedintele a răspuns: "Pentru mine e foarte clar că pe dreapta a rămas un spaţiu pe care PDL nu îl poate acoperi integral şi că e nevoie de o structură de centru-dreapta, care să dea încredere. Că o fi PNŢCD, că o fi Mişcarea pentru România... Ceva poate fi! Acum, trebuie să recunosc că este destul de actual curentul monarhist", a declarat Traian Băsescu.

El a continuat, afirmând că "PNŢCD poate fi un vehicul de absorbţie al acestui electorat".

Preşedintele Traian Băsescu şi liderii ţărănişti s-au întâlnit, joi, la Cotroceni, aproximativ două ore şi jumătate. La discuţii au participat fostul preşedinte al PNŢCD Marian Miluţ, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, Victor Ciorbea, Vasile Lupu şi Aurelian Pavelescu.

De altfel, Aurelian Pavelescu a fost văzut la Palatul Cotroceni şi săptămâna trecută.

Vasile Lupu a afirmat că a fost "o vizită de toamnă", că au prezentat o serie de "probleme ale ţării" şi că, pe plan politic, ţărăniştii se ocupă de opoziţie, iar şeful statului "ţine tonul majorităţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici