Băsescu: Eu nu mă implic în campania niciunui partid. Dacă mă lăsau în banii mei îi lăsam în banii lor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că el nu se implică în campania niciunui partid, ci că doar a răspuns întrebărilor unui ziarist, afirmând că el a anunţat pe cine îşi doreşte partener în PDL, iar "dacă vor să ţină cont e bine, dacă nu, iar bine".

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Eu nu mă implic în campania niciunui partid. Dacă mă lăsau în banii mei îi lăsam în banii lor

Băsescu: Eu nu mă implic în campania niciunui partid. Dacă mă lăsau în banii mei îi lăsam în banii lor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Şeful statului a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat dacă îl mai susţine pe Emil Boc la şefia PDL.

Preşedintele a ţinut să precizeze apoi că el nu se implică în campania niciunui partid, ci doar a răspuns întrebărilor unui ziarist.

"În al doilea rând, sunt opinii, eu nu mă duc să pun pe nimeni cu mâna, dar când eu sunt implicat în campania internă nu pot să nu reacţionez. Dacă mă lăsau în banii mei, îi lăsam în banii lor", a subliniat Băsescu.

El a adăugat că, indiferent din ce parte vine, este inacceptabil pentru el ca să fie implicat într-o campanie internă.

"Să facă bine şi să vadă de susţinerea programelor lor. Eu am anunţat pe cine îmi doresc partener, dacă vor să ţină cont bine, dacă nu, iar bine", a afirmat Băsescu.

Preşedintele a spus că observă un lucru foarte interesant, şi anume că toată lumea vrea să fie partenerul său pentru o continuare, adăugând că în primul rând el îi crede pe cei care au probat parteneriatul, subliniind că se referă strict la Emil Boc.

"Unii şi-au scris în moţiune că sunt parteneri cu mine, eu nu resping parteneriate, dar ele depind şi de mine", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că nu şi-a schimbat opţiunea şi nu are motive să îşi schimbe partenerul din 2004, adică pe Emil Boc.

Înaintea acestor declaraţii, preşedintele îl atacase dur pe Vasile Blaga, spunând că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte.

Preşedintele şi-a exprimat nemulţumirea că Vasile Blaga a făcut publică o întâlnire pe care a avut-o cu el şi cu Emil Boc, legat de creşterea de la 1.400 la 4.800 a numărului de delegaţi la congresul PDL.

"Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că "şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu" atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical, nu slugă".

Băsescu a mai spus că i se pare "incorect" atacul de genul "nu trebuie să fie şi prim-ministru, şi preşedinte de partid", venit tot din partea lui Vasile Blaga.

"Şi eu pot fi de acord cu această soluţie, dar atenţie de la cine vine", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că i se pare o abordare incorectă că dubla funcţie a fost posibilă doar atunci când Vasile Blaga a fost şi secretar general şi ministru de Interne.

"Dubla funcţie a fost posibilă când eşti şi secretar general al partidului şi ministru de interne, echivalent şi preşedinte PDL şi prim-ministru, dar, după ce nu ai mai fost ministru de interne, dintr-o dată nu mai este regulă să deţii funcţie şi în Executiv şi la partid", a afirmat Traian Băsescu, adăugând că "i se pare incorectă abordarea".

Liderul PDL Vasile Blaga declara că nu s-au făcut presiuni de la Cotroceni la adresa candidaturii sau moţiunii sale pentru şefia PDL, existând doar colegi care au făcut sugestii.

Aflat vineri la PDL Galaţi, unde a prezentat moţiunea "O Românie Dreaptă, o Românie Europeană", programul cu care încearcă să obţină funcţia de preşedinte al PDL, Blaga a declarat că nu au existat presiuni de la Cotroceni legate de candidatura sa la şefia PDL, ci doar sugestii ale unor colegi din partid ca această moţiune să nu fie depusă.

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu au depus, luni, la Comisia pentru pregătirea Convenţiei Naţionale din 14 mai, cereri de candidatură la preşedinţia PDL, însoţite de moţiuni şi de semnături ale susţinătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici