Băsescu: Fără voia noastră, suntem în tensiune publică. Nu putem sta să se prăvălească furtuna pe noi

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, pe Joseph Daul, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, căruia i-a spus că România nu poate sta să se prăvălească furtuna peste ea, în condiţiile în care ţara noastră pare a fi într-o tensiune publică fără voia ei.

51 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fără voia noastră, suntem în tensiune publică. Nu putem sta să se prăvălească furtuna pe noi

Băsescu: Fără voia noastră, suntem în tensiune publică. Nu putem sta să se prăvălească furtuna pe noi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ne bucură vizita dumneavoastră şi a vicepreşedintelui grupului PPE (Jaime Mayor Oreja - n.r.) la Bucureşti, mai ales că se pare că, fără voia noastră, suntem într-o tensiune publică şi în mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem să stăm să se prăvălească furtuna pe noi", a spus Traian Băsescu la începutul întâlnirii.

El a adăugat că, "în mod cert", România trebuie să îşi apere interesele şi, "chiar dacă nu sunt interese foarte mari", o minimă demnitate trebuie să şi-o apere.

"Ne pare rău că s-au tensionat lucrurile public", a mai spus Băsescu.

La rândul său, Joseph Daul, preşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, a afirmat că a venit la Bucureşti pentru a discuta despre Europa, dar şi pentru a pregăti următorul buget al UE, cel de după 2013.

"Îmi vizitez prietenii, iar atunci când îţi vizitezi prietenii trebuie să vorbeşti şi despre lucrurile care te supără şi despre lucrurile care trebuie să meargă înainte", a menţionat Daul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici