Băsescu: Geoană a fost pervertit, dintr-un ţărănist falnic a ajuns un pesedist controlat de Vanghelie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că Mircea Geoană a fost "perveritit", dintr-un "ţărănist falnic" ajungând "un pesedist controlat de Vanghelie" şi că Ion Iliescu este "avid de putere" şi "i-a îngropat mandatul" lui Emil Constantinescu, făcând mult rău şi mandatului său.

47 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Geoană a fost pervertit, dintr-un ţărănist falnic a ajuns un pesedist controlat de Vanghelie

Băsescu: Geoană a fost pervertit, dintr-un ţărănist falnic a ajuns un pesedist controlat de Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

"Marea greşeală a lui Emil Constantinescu a fost că l-a considerat pe Ion Iliescu un sfetnic corect. Iliescu i-a îngropat mandatul lui Emil Constantinescu în consultările pe care le avea şi acum se simte solidar cu Iliescu pentru că sunt la fel. Din motive diferite - Emil Constantinescu pentru ca a fost slab şi nu şi-a dat seama ce înseamnă Ion Iliescu şi Ion Iliescu este solidar cu Emil Constantinescu pentru că poate se poate lupta cu Băsescu, care nu vrea să-i accepte rămânerea în sistemul pe care el l-a... ", a spus şeful statului.

Potrivit lui Băsescu, Iliescu a făcut foarte mult rău şi mandatului său - "nu a ştiut cum să se opună, cum să creeze majorităţi cu care să blocheze" - motivul fiind "frica".

"Frica pe care o au toţi - şi el, şi Voiculescu, şi Vanghelie, şi Geoană şi cine o mai fi, toată gruparea asta. Pe Geoană l-au pervertit: dintr-un ţărănist falnic a ajuns un pesedist controlat de Vanghelie", a spus el.

Întrebat dacă este sigur că Geoană este controlat, Băsescu a răspuns pozitiv.

Despre Ion Iliescu, Traian Băsescu a mai spus că acesta a fost şi "mai pe vârf şi mai pe la mijloc" pe vremea lui Ceauşescu, pentru că era "avid de putere".

"Şi se întâlniseră ambiţiile lui Ceauşescu cu aviditatea de putere a lui Ion Iliescu. Când s-a mai prins Ceauşescu, i-a mai dat câte una în frunte, aşa, să-l tempereze", a adăugat el.

Traian Băsescu a mai spus că, după un mandat de preşedinte, îl înţelege pe Emil Constantinescu atunci când a spus că a fost înfrânt de sistem, însă a precizat că el nu se va lăsa învins.

"Şi eu sunt la fel de nemulţumit ca şi românii şi, făcându-mi mandatul, am înţeles de ce a zis Emil Constantinescu «M-a înfrânt sistemul!». Pe mine nu m-a înfrânt", a spus Băsescu.

El a adăugat că va continua să lupte.

"Justiţia nu a funcţionat corect", a spus Băsescu. El a adăugat că nu este mulţumit, pentru că le-a spus românilor "Să trăiţi bine" şi, după patru ani de creştere economică, îşi încheie mandatul cu o criză economică.

Preşedintele Băsescu a mai declarat că a fost membru PCR, dar nu şi-a asigurat existenţa din "dat din gură, din prostit lumea".

"Am fost membru PCR, dar am fost comandant de navă, nu mi-am asigurat existenţa din dat din gură, din prostit lumea. Era o condiţie. Nu puteai să fii ofiţer maritim fără să fii membru de partid. Noi, când terminat Institutul de Marină, marea majoritate eram partid din anul IV", a declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici