Băsescu: Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri seară, la OTV, că Mircea Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba din funcţie pe Codruţa Kovesi, menţionând că, în cazul Popa-FNI, "legat de activitatea DIICOT", "aveau nevoie de un procuror care să vadă ce se întâmplă" după sosirea acestuia în ţară.

52 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi

Băsescu: Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Mircea Geoană s-a grăbit să spună că o va schimba pe Kovesi, nu pe Daniel Morar. Evident, cazul Popa-FNI, fiind legat de activitatea DIICOT, acolo aveau nevoie de un procuror care să vadă ce se întâmplă după sosirea lui Popa în ţară", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că relaţia dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Mircea Geoană este una "profund de subordonare".

"Vântu nu suportă nesupunerea. Dependenţa lui Mircea Geoană este atât de mare, încât mi-e greu să-l văd liber faţă de Vântu", a adăugat Traian Băsescu.

El a mai spus că, în timpul dezbaterii organizate de IPP, nu a continuat seria întrebărilor despre întâlnirea candidatului PSD cu Sorin Ovidiu Vântu, deoarece a avut "sentimentul" că acesta "se prăbuşeşte" dacă ar fi continuat.

"Era întrebarea următoare. Trebuie să ştii până unde duci un lucru. Întrebarea era : întâlnirile sunt legate de arestarea lui Nicolae Popa, te-ai dus la miez de noapte. Cine te-a chemat să anunţi înlocuirea procurorului general Kovesi, pentru că Nicolae Popa şi efectele interne pe Nicolae Popa sunt de competenţa DIICOT, iar Mircea Geoană a cerut public după arestarea lui Nicolae Popa, nu înainte de anunţ, ci de arestare", a mai declarat Băsescu.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, într-un interviu publicat joi de "Gazeta Sporturilor", că, dacă va fi ales şef al statului, probabil o va schimba din funcţia de procuror general al României pe Codruţa Kovesi, menţionând însă că pe Daniel Morar îl va menţine la şefia DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici